Svijet

“DOLIVA ULJE NA VATRU” SNP reagovao na Đukanovićeve izjave

Lider Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović izgubio je politički i svaki drugi kompas i propušta da shvati da su se u Crnoj Gori desile mirne promjene, saopšteno je iz Socijalističke narodne partije (SNP).

“DOLIVA ULJE NA VATRU” SNP reagovao na Đukanovićeve izjave
FOTO: BORIS PEJOVIC/EPA

Reagujući na intervju Đukanovića za sarajevsku televiziju “Fejs”, iz te partije su naveli da je njegova najnovija izjava još jednom “dolila ulje na ionako prejaku vatru podjela i nesporazuma” u Crnoj Gori.

– Umjesto da dostojanstveno prihvati poraz svoje partije na nedavno održanim parlamentarnim izborima, Đukanović nastavlja da prijeti i to sada odmetanjem u šume i gerilskom borbom sa umišljenim neprijateljem – navodi se u reagovanju SNP-a.

U SNP-u smatraju da su takvi nastupi Đukanovića “plod čiste panike”.

– Đukanović je definitivno izgubio politički, ali i svaki drugi kompas i u svojoj obnevidjelosti propušta da shvati da su se desile mirne promjene koje je narod toliko dugo čekao. Đukanović nema ni najmanje pravo da te promjene spriječava i dovodi u pitanje i to mu se neće ni dozvoliti – dodali su iz SNP-a.

Pročitajte još

Iz te partije su poručili da će nastaviti da se zalažu za istinsku državu vladavine prava i poštivanja ljudskih prava, u kojoj će svaki građanin biti uvažen član društva.

Crnogorski predsjednik Milo Đukanović izjavio je da će, ako bude potrebno, braniti Crnu Goru i iz šume, kao što su to činile generacije predaka.

– Branićemo je svim sredstvima, kao što sam rekao, i iz šume, nećemo se valjda tu razlikovati u odnosu na generacije naših predaka. Kako mislite da se Crna Gora odbranila kroz prethodne vijekove, otkud Crnoj Gori deset vijekova državnosti? Tako što nije branjena u parlamentu, nego oružjem, u šumi – rekao je Đukanović za sarajevsku televiziju “Fejs”.