Gradovi

DONACIJA GRAĐEVINSKOG MATERIJALA Stambeno pitanje rješava 11 povratničkih porodica

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, zajedno sa ministrom za izbjegla i raseljena lica FBiH Edinom Ramićem, te predstavnicima Gradiške, Prnjavora, Kneževa i Kotor Varoša, potpisao je danas sporazum o donaciji građevinskog materijala povratnicima iz ovih lokalnih zajednica.

DONACIJA GRAĐEVINSKOG MATERIJALA Stambeno pitanje rješava 11 povratničkih porodica
FOTO: GRAD BANJALUKA

Jedanaest porodica iz ovih lokalnih zajednica dobilo je donaciju za obnovu indivudualnih stambenih objekata, ukupne vrijednosti 110.000 KM.

Poslije potpisivanja sporazuma, gradonačelnik Radojičić kazao je da Banjaluka, kao i druge lokalne zajednice iz kojih su ovi korisnici, treba da im budu na raspolaganju kada je riječ o rješavanju drugih formalnih pretpostavki za realizaciju ove donacije.

Zahvalio je Federalnom ministarstvu što su na ovaj način pomogli neke od naših sugrađana kako bi mogli da ostvare normalnije uslove za život.

Radojičić je naglasio da Grad Banjaluka ima dobru saradnju i sa Republičkim sekretarijatom za izbjegla i raseljena lica RS, sa kojim je već realizovano više projekata.

Ministar Ramić naglasio je da to ministarstvo ima vrlo korektnu saradnju sa svim gradonačelnicima i načelnicima, te da zajedno realizuju određene projekte.

Načelnik Opštine Prnjavor Darko Tomaš rekao je da su prošle godine sa ovim ministarstvom realizovali određeni infrastrukturni projekat u MZ Mravica, vrijedan preko 200.000 KM, a da je ove godine u planu infrastrukturni projekat za MZ Babanovci.

Edin Vilić, povratnik u Kotor Varoš od 2001. godine, kaže da će mu donacija itekako pomoći za rješenje stambenog pitanja njegove porodice.