Gradovi

DONIRALI 6.700 ZAŠTITNIH MASKI Italijani i Kinezi pomažu Gradiški

Preduzeće PMP “Jelšingrad” u vlasništvu italijanske kompanije PMP koja godinama uspješno posluje u Gradiški i zapošljava nekoliko stotina radnika, doniralo je 5.000 medicinski maski gradskoj upravi. Maske zajedno sa još 1.700 koje su obezbijedili Kinezi koji žive u Gradišci, proslijeđene su Domu zdravlja i Bolnici.

DONIRALI 6.700 ZAŠTITNIH MASKI Italijani i Kinezi pomažu Gradiški
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Branislav Banjac, direktor PMP “Jelšingrad”, istakao je da nekoliko fabrika poslovne grupacije PNP posluje u Kini, gdje su preživjele pandemiju Korona virusa.

Foto: Petra Lukić Mirković/Ustupljena fotografija
Foto: Petra Lukić Mirković/Ustupljena fotografija

Rajko Dodik, direktor Bolnice Gradiška zahvalio je preduzeću PMP “Jelšingrad” na donaciji i pozvao druge privrednike da se u skladu sa svojim mogućnostima pomognu medicinarima.

Vesna Gluvić Čelić, direktorica Doma zdravlja, istakla je da će donirana zaštitna oprema, mnogo pomoći tokom njihovih svakodnevnih poslova.

Domu zdravlja su najpotrebniji zaštitna odijela, viziri, zaštitne kape, respiratorne i zaštitne maske, rukavice kao i sredstva za dezinfekciju – kazala je Vesna Gluvić Čelić.

Foto: Pozajmljena fotografija, Petra Lukić Mirković
Foto: Pozajmljena fotografija, Petra Lukić Mirković

Zoran Adžić zahvalio je kompaniji PMP “Jelšingrad” rekavši da je ovaj kolektiv više puzta učestvovao u akcijama opšteg interesa, među ostalim i prilikom kupovine sanitetskog vozila za Dom zdravlja.

Adžić je takođe naglasio veoma dirljiv gest Kineza koji rade u Gradišci. Oni su kupili 1.700 zaštitnih maski i uručili ih gradskoj upravi.

– Kinezi su pokazali veliku solidarnost i saosjećanje sa nama, bez obzira što su u svojoj a nam veoma prijateljskoj zemlji, prošli veliku patnju zbog opakog virusa – kazao je gradonačelnik Adžić poslije razgovora sa Kinezima u gradskoj upravi.

Prihvati notifikacije