Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

DONIRALI 6.700 ZAŠTITNIH MASKI Italijani i Kinezi pomažu Gradiški

Regioni
Autor:

Foto: Ustupljena fotografija

Preduzeće PMP “Jelšingrad” u vlasništvu italijanske kompanije PMP koja godinama uspješno posluje u Gradiški i zapošljava nekoliko stotina radnika, doniralo je 5.000 medicinski maski gradskoj upravi. Maske zajedno sa još 1.700 koje su obezbijedili Kinezi koji žive u Gradišci, proslijeđene su Domu zdravlja i Bolnici.

Branislav Banjac, direktor PMP “Jelšingrad”, istakao je da nekoliko fabrika poslovne grupacije PNP posluje u Kini, gdje su preživjele pandemiju Korona virusa.

Foto: Ustupljena fotografija

Rajko Dodik, direktor Bolnice Gradiška zahvalio je preduzeću PMP “Jelšingrad” na donaciji i pozvao druge privrednike da se u skladu sa svojim mogućnostima pomognu medicinarima.

Vesna Gluvić Čelić, direktorica Doma zdravlja, istakla je da će donirana zaštitna oprema, mnogo pomoći tokom njihovih svakodnevnih poslova.

– Domu zdravlja su najpotrebniji zaštitna odijela, viziri, zaštitne kape, respiratorne i zaštitne maske, rukavice kao i sredstva za dezinfekciju – kazala je Vesna Gluvić Čelić.

Foto: Ustupljena fotografija

Zoran Adžić zahvalio je kompaniji PMP “Jelšingrad” rekavši da je ovaj kolektiv više puzta učestvovao u akcijama opšteg interesa, među ostalim i prilikom kupovine sanitetskog vozila za Dom zdravlja.

Adžić je takođe naglasio veoma dirljiv gest Kineza koji rade u Gradišci. Oni su kupili 1.700 zaštitnih maski i uručili ih gradskoj upravi.

– Kinezi su pokazali veliku solidarnost i saosjećanje sa nama, bez obzira što su u svojoj a nam veoma prijateljskoj zemlji, prošli veliku patnju zbog opakog virusa – kazao je gradonačelnik Adžić poslije razgovora sa Kinezima u gradskoj upravi.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO