Banjaluka

Donirana sredstva idu u humanitarne svrhe: Banjaluka obilježava Svjetski dan muzike, koncerti će se održavati na više lokacije

U okviru obilježavanja Svjetskog dana muzike, 21. juna, Akademija umjetnosti Univerziteta u Banjaluci planira brojne aktivnosti na više lokacija u gradu, među kojima, i koncert u atrijumu Gradske uprave tog dana u periodu od 10.00 do 11.30 časova.

Donirana sredstva idu u humanitarne svrhe: Banjaluka obilježava Svjetski dan muzike, koncerti će se održavati na više lokacije
FOTO: ARHIVA/GRAD BANJALUKA

Kako su naglasili iz ove ustanove, studenti Studijskog programa muzičke umjetnosti pripremili su bogat i raznovrstan program, koji će izvoditi na tri lokacije: u atrijumu Gradske uprave sa početkom u 10.00 časova, u kamernoj sali Akademije umjetnosti u 17.30 i na platou Hrama Hrista Spasitelja u 19.30 časova.

Svi koncerti su humanitarnog karaktera, te će publika dobrovoljno moći donirati sredstva za pomoć teško oboljelom ocu našeg studenta – dodali su.

Podsjetili su da su kao svojevrsnu uvertiru Svjetskom danu muzike, 17. juna u Univerzitetskom gradu organizovali grandiozan koncert Simfonijskog orkestra Akademije umjetnosti u saradnji sa Simfonijskim orkestrom pozorišta u Novom Sadu.

Pročitajte još

Istovremeno, Umjetnička škola „Vlado Milošević“, povodom Svjetskog dana muzike organizuje koncert na kojem će nastupiti članovi pop-rok sekcije škole. Koncert će biti održan 21. juna u 20:00 časova, u Dječijem pozorištu Republike Srpske.

Inače, Svjetski dan muzike počeo je da se proslavlja 1982. godine, na inicijativu francuskog ministarstva kulture. Akademija umjetnosti Univerziteta u Banjaluci  2010. godine zvanično je „upisala“ Banjaluku u jedan od 400 gradova u svijetu koji obilježavaju ovaj dan.

Bonus video

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu