Društvo

DOPRINOS BORBI PROTIV KORONE Ministar Šeranić uručio odlikovanja domovima zdravlja

Alen Šeranić, Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS, danas je u Administrativnom centru Vlade RS svečano uručio odlikovanja „Medalja zasluga za narod“ domovima zdravlja u Srpskoj, a koje je, povodom 9. januara - Dana Republike, dodijelila predsjednica RS Željka Cvijanović.

DOPRINOS BORBI PROTIV KORONE Ministar Šeranić uručio odlikovanja domovima zdravlja
FOTO: MINISTARSTVO ZDRAVLJA RS

Odlikovanja su uručena direktorima 30, od ukupno 55 odlikovanih domova zdravlja, dok će ministar Alen Šeranić naredne sedmice u Administrativnom centru Vlade RS u Istočnom Sarajevu odlikovanja predati i direktorima ostalih domova zdravlja.

– Ministar Šeranić čestitao je domovima zdravlja i poželio im da odlikovanja sa ponosom ističu i čuvaju, jer ona ostaju kao vječni podsjetnik na to koliko su svojim predanim radom, trudom i profesionalizmom zaslužni za herojsku borbu u spasavanju ljudskih života, na čemu su im zahvalni i Srpska i njene institucije. Odlikovanja su dodijeljena svim domovima zdravlja u RS za izuzetne zasluge i doprinos u organizovanju, sprovođenju i pružanju medicinske pomoći, spašavanju ljudskih života, kao i svaki drugi vid podrške i ulaganja herojskih napora u borbi protiv pandemije Kovid 19, izazvane korona virusom – saopšteno je iz MZSZ.

Podsjećamo, za ove zasluge predsjednica je odlikovala i Univerzitetski klinički centar RS, sve bolnice u RS, Institut za javno zdravstvo RS, Fond zdravstvenog osiguranja RS, kao i Republičku upravu civilne zaštite RS.

Odlikovanja predsjednika RS uručene su danas domovima zdravlja: Banjaluka, Bijeljina, Brod, Čelinac, Derventa, Doboj, Gradiška, Kneževo, Kostajnica, Kotor Varoš, Kozarska Dubica, Laktaši, Modriča, Mrkonjić Grad, Petrovo, Novi Grad, Oštra Luka, Drinić-Petrovac, Istočni Drvar, Prijedor, Prnjavor, Ribnik, Srbac, Stanari, Teslić, Krupa na Uni, Šamac, Šipovo, Lopare i Ugljevik.