Hronika

DOŠLA U SRBIJU DA OBIĐE RODITELJE, PA SE UBILA U njenom džepu pronađena POSLJEDNJA PORUKA

Žena koja je u utorak uveče pronađena obješena o jedno drvo na Tari, ustanovljeno je zvanično, je kineska državljanka Džu Sinjue (22), a odbukcija njenog tijela je potvrdila pretpostavku da je ona izvršila samoubistvo.

DOŠLA U SRBIJU DA OBIĐE RODITELJE, PA SE UBILA U njenom džepu pronađena POSLJEDNJA PORUKA
Foto: RAS Srbija

Odbukcija je urađena u bolnici u Bajinoj Bašti odakle su posmrtne ostatke preuzeli njeni roditelji koji su pozvani na prepoznavanje tijela.

Džu Sinjue je u Bajinu Baštu došla 28. juna, gdje je prespavala, a dan kasnije je u jednoj prodavnici kupila uže kojim se, kako se ispostavilo i objesila. Istog dana je otišla na Taru odakle je posljednji put kontaktirala sa svojim roditeljima. Poručila im je da je ne traže i da je “našla mir” i od tada joj se gubi svaki trag.

Uslijedila je skoro tromjesečna potraga za njom, koja, iako su bazne stanice mobilne telefonije registrovale da je ona bila na Tari, nije rezultirala sve do utorka. Tada su rendžeri Nacionalnog parka „Tara“ na osnovu informacija dostavljenih iz Kine, a dobijenih satelitskim praćenjem njenog telefona, djevojku našli obješenu u mestu Krtica, u ambisu ispod puta Perućac Mitrovac.

U njenoj odjeći pronađena je oproštajna poruka na engleskom jeziku u kojoj je ona navela da je riješila da digne ruku na sebe jer ne može da izdrži pritisak i da je nezadovoljna životom.

Inače, njeni roditelji žive u Beogradu s obzirom da joj je otac službenik kineske ambasade u Srbiji. Ova djevojka je, saznajemo, studirala u Španiji, a povremeno je dolazila u Srbiju da obiđe roditelje.

Njeni roditelji su, ne gubeći vjeru da im je kćerka živa, ljetos 25 dana proveli na Tari i učestvovali u potrazi, a obišli su i nekoliko manastira u nadi da se možda zamonašila.