Banjaluka

"Dosta je skrivanja iza partija i lidera" Grmuša odbornicima poslao inicijativu za sazivanje vanredne sjednice Skupštine grada

Svim odbornicima u Skupštini Grada Banjaluka, pojedinačno i imenom i prezimenom, poslao sam inicijativu za sazivanje vanredne sjednice Skupštine na kojoj treba da donesemo odluku da li ovaj grad vodimo odgovorno i ozbiljno u najtežim vremenima nakon rata ili ga puštamo niz Vrbas, rekao je odbornik u Skupštini grada i član Predsjedništva PDP Milko Grmuša.

"Dosta je skrivanja iza partija i lidera" Grmuša odbornicima poslao inicijativu za sazivanje vanredne sjednice Skupštine grada
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
Milko Grmuša

On je naveo da svi ljudi u Banjaluci i RS moraju da znaju da najveći broj opština u Srpskoj može samo da sanja o ukupnom budžetu od 10 miliona KM, a da je upravo to iznos koji je suficit iz 2021. godine i koji čeka da se Skupština Grada smiluje da ga odobri za rješavanje gorućih problema Banjalučana.

– Niko ne može da me uvjeri da obično članstvo SNSD, US, PDP, SDS, DEMOS može biti protiv toga da se popravljaju putevi, održava komunalna infrastruktura, poboljšavaju komunalne usluge. Smatram da mi moramo donijeti odluku da se ovaj novac odmah počne koristiti, nije važno toliko koji problem ćemo riješiti. Važno da se riješi i važno je da se počne raditi što prije, jer inflacija svakodnevno umanjuje vrijednost novca – rekao je Grmuša.

Pročitajte još

Istakao da je njegov prijedlog da se dio ovih sredstava transferiše onim građanima koji se griju na drva i pelet, jer nije fer da se grijanje subvencioniše samo onim najbogatijima koji se griju preko EkoToplane.

– Ko bude protiv toga da sazovemo vanrednu sjednicu, ko bude protiv toga da ispitamo zašto imamo neustavne regulacione planove i zašto se u Banaluci godinama dozvoljava divlja gradnja, ko bude protiv rebalansa budžeta, neka se izjasni imenom i prezimenom, dosta je skrivanja iza partija i njihovih lidera – poručio je Grmuša.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu