Društvo

Dr Kon o SKANDALOZNOM SNIMKU dr Nestorovića "To sve govori o njemu i njegovoj duhovitosti"

Epidemiolog i član kriznog štaba dr Predrag Kon odgovorio je svom dojučerašnjem kolegi iz Kriznog štaba pulmologu prof. dr Branimiru Nestororoviću.

Dr Kon o SKANDALOZNOM SNIMKU dr Nestorovića "To sve govori o njemu i njegovoj duhovitosti"
FOTO: OLIVER BUNIĆ/RAS SRBIJA

On je šokirao javnost kada je dr Kona i prof. dr Branisalva Tiodorovića ismijavao postavljanjem na Fejsbuk montiranog snimka, koji čak implicira i da oni sve rade kako bi vakcinisali narod protiv korone i uzeli pare.

To govori o njemu i njegovoj duhovitosti… Nikada se nismo slagali u stavovima. U toku rada u Kriznom štabu nisam se javno konfrontirao sa njim jer smo bili u istom timu. Pretpostavljam da to smatra mojom slabošću. Istorijski sud o ponašanju u toku pandemije kao i detaljne rasprave doći ce tek kada sve prođe. Ja ih vrlo staloženo, čista srca, čekam vrlo spremno, ali i sa punom odgovornošću, rekao je dr Kon za Kurir i dodao da “dio sa mrtvačkim glavama nije vidio da ne može da komentariše”.

Kontroverzni prof. dr Branimir Nestorović, pulmolog i donedavni član Kriznog štaba Vlade Srbije za borbu protiv kovida 19, podijelio je na svom Fejsbuk profilu montirani snimak kojim ismijava dojučerašnje kolege iz štaba, epidemiologa dr Kona i prof. dr Tiodorovićem.

Pročitajte još

Nestorović: “Meni je baš simpatično”

Prof. Nestorović je juče kroz osmijeh objasnio da je sporni snimak na njegovom Fejsbuk nalogu objavila njegova supruga, uz njegovo odobrenje, naravno.

– Nisam ja napravio snimak. Neko ga je napravio, a meni je baš bilo simpatično. Kon kao ona sirena… Ja sam izašao iz te priče, a ovo mi je prosto bilo toliko simpatično. Meni je neko poslao snimak i žena moja kad je vidjela, kaže: “Daj da stavim to na tvoj profil”. I ja reko: “Stavi, slobodno.” Vjerujem da se Bata (Branislav Tiodorović, prim. nov.) neće naljuti, a Kon, znajući ga, vjerovatno hoće malo. Iako, zaista, nije bilo ama baš nikakve loše namjere, samo mi je bio simpatičan snimak – ispričao je Nestorović usred njegove ordinacije.

Poludeo načisto!

Posted by Dejan Nešković on Saturday, November 28, 2020

Tidorović: “Zašto bi Bane imao takav odnos prema meni…”

Na skandalozan snimak juče je reagovao i dr Tiodorović koji je rekao “da ne vjeruje da je to Nestorović uradio”.

– Iako sam vidio taj klip, i dalje ne mogu da vjerujem da je to tačno. Zašto bi Bane imao takav odnos prema meni. Sve do sada sam mislio da imamo je kolegijalan odnos – rekao je juče dr Tiodorović i dodao:

“Želio bih prvo da čujem njega. Hoću direktno od njega da čujem u čemu je problem, ako je to uopšte tačno”.