Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Dragan Savanović smijenjen sa čela Željeznica, upravljanje najvećim gubitašem preuzima BRAČNI PAR

Društvo
Autor:

Dragan Savanović više nije direktor Željeznica RS, saznaje Srpskainfo.

Na upravo završenoj sjednici, Nadzorni odbor ovog preduzeća nije Savanoviću produžio mandat vršioca dužnosti generalnog direktora, čime je Savanović faktički smenjen.

Novi v.d. direktora Željeznica je njegov dojučerašnji zamjenik Zoran Ilinčić. Supruga Zorana Ilinčića, Gordana Ilinčić je rukovodlilac Jedinice za implementaciju projekta restrukturiranja ŽRS, preko kojeg će se realizovati kredit Svjetske banke, težak 100 miliona KM.

Ova odluka je donesena na prijedlog predstavnice državnog kapitala Vesne Vožni, pomoćnice ministra saobraćaja RS, Neđe Trninića.

Vožnijeva je kadar SNSD-a, a Trninić  i Savanović, kadrovi DNS-a. Republika Srpska je vlasnik oko 65 odsto kapitala u Željeznicama RS.

Savanović nakon skoro osam godina odlazi iz fotelje prvog čovjeka Željeznica RS, najvećeg gubitaša u Republici Srpskoj. Za njegovog mandata su, između ostalog, i vagoni i lokomotive stavljeni pod hipoteku zbog nagomilanih dugova za poreze i doprinose.

Godinama su i sindikati i pojedini članovi Nadzornog odbora tražili Savanovićevu smjenu, ali je ona, očigledno, uslijedila nakon političke odluke o tome.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO