Svijet

DRAMA ISPRED KLUBA U BEČU U tuči učestvovalo 15 osoba, Vladimira udarili kolima i prebili štapom za golf

Neposredno poslije tuče u bečkom okrugu Favoriten koja je izbila prije otprilike mjesec dana, Vladimira S. je najprije udarilo vozilo marke “seat”, a zatim je brutalno prebijen štapom za golf.

DRAMA ISPRED KLUBA U BEČU U tuči učestvovalo 15 osoba, Vladimira udarili kolima i prebili štapom za golf
FOTO: M. ILIĆ/RAS SRBIJA

Tada još nepoznati napadač udarao je momka starog 24 godine sve dok palica nije pukla. Uprkos teškim povredama, Vladimir se u policiji vodi kao “počinilac”.

U međuvremenu se djelimično oporavio, ali daleko od toga da je dobro. Povrede glave su srećom zaliječene, ali još ga boli noga, prenosi Heute.

– Potkoljenica mi i dalje stvara probleme. Prelom i rana od udarca automobila slabo zarastaju – izjavio je Florijan Helvart, ugledni bečki advokat, koji zastupa Vladimira.

On je potvrdio da će narednih dana  opet morati da legnem pod nož.

– U policiji me ne vode kao žrtvu, već kao okrivljenog – kaže on.

Kako prenosi Heute, devetog avgusta 2020, poslije rođendanske proslave u “Club Village” u bečkoj četvrti Favoriten, ispred balkanskog lokala je izbila svađa, razbijena je flaša i 15 mladića se potuklo. Leo R. je tom prilikom teško povrijeđen, zadobio je prelom ruke i nosa.

– Leo će iskrvariti! – uzviknuo je neko.

Nepoznati muškarac zgrabio štap za golf

Prema riječima advokata Nikolausa Rasta, Lea R, koji je obilno krvario, odneli su u “seat” Ljubomira S, a Miloš S. je otrčao do svog automobila marke BMW da donese pribor za pružanje hitne pomoći.

– Nepoznati muškarac je tada izvadio palicu za golf iz automobila – kaže advokat Rast.

Ljubomir S. je zatim upalio svoj “seat”, udario Vladimira S, koji je sa teškim prelomom potkoljenice ostao da leži na zemlji, previjajući se od bolova. Iznenada je nepoznati muškarac štapom za golf koji je izvadio iz be-em-vea kao pomahnitao počeo da udara Vladimira. Udarao ga je toliko jako da se štap polomio, prenosi Hojte.

Četvorica uhapšenih, dvojica u pritvoru

Ubrzo potom gužva se raščistila, nepoznati muškarac, vozač i suvozač “seata” su pobjegli, a nekoliko minuta kasnije stigla je policija i zatekla teško povrijeđenog Vladimira S, koji je ispričao da su ga udarili kolima, a zatim prebili štapom za golf. Policija je kasnije uhapsila četvoricu osumnjičenih.

Povređeni su smješteni u bolnicu, a onda su četvorica osumnjičenih uhapšena: povređeni Leo R, Ljubomir S., Mitar D. i Miloš S. Dvojica osumnjičenih su brzo puštena, a Ljubomir S. i Leo S, vozač i suvozač “seata”, završili su u pritvoru. Protiv njih je pokrenuta istraga za ubistvo. Trojica osumnjičenih angažovala su ugledne advokate: Nikolausa Rasta, Filipa Volma i Kristijana Vernera.

– Vozač “seata” je krenuo u panici, teško povređeni Leo R. se previjao od bolova na suvozačkom sjedištu, obilno je krvario, pao na volan. Ljubomir S. nije gledao na put, već u povrijeđenog, pa se tako desilo da udari 24-godišnjaka. To mu nije bila namjera – rekao je advoka, piše Blic.

U međuvremenu je odbačena sumnja za pokušaj ubistva, ali istraga zbog namjerno nanijetih tjelesnih povreda je u toku. U tuči je učestvovalo 15 mladića, a policiji je prezentovano nekoliko različitih verzija događaja. Petorica, među njima i žrtva Vladimir S, vode se kao okrivljeni. Ostala četvorica su devetnaestogodišnji Austrijanac i trojica Srba, stara 18, 18 i 26 godina.