Hronika

DRAMA NA ŠETALIŠTU Uz prijetnju nožem MIGRANTI NAPALI I OPLJAČKALI dvije djevojke

Na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu u noći s četvrtka na petak (31. juli) u 01.20 sati dva migranta su uz prijetnju nožem opljačkali jednu osobu.

DRAMA NA ŠETALIŠTU Uz prijetnju nožem MIGRANTI NAPALI I OPLJAČKALI dvije djevojke
Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija

Kako su iz MUP KS naveli opljačkana je osoba inicijala A.K. iz Sarajeva. Rečeno je da je počinjeno krivično djelo Razbojništvo.

Tom prilikom je otuđen novčanik s ličnim dokumentima i određenom količinom novca. O navedenom je obaviješten Kantonalni tužilac u Sarajevu. Policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku počinilaca – saopšteno je iz MUP KS.

Naime, na društvenim mrežama se šire informacije da su tu noć napadnute dvije djevojke.

Isto je potvrđeno i redakciji portala Klix kojoj se javio jedan građanin i naveo da su navodi istiniti jer lično poznaje navedene djevojke.

– Jedna od napadnutih djevojaka čak i radi za organizaciju koja pomaže migrantima da imaju osnovne potrepštine poput hrane, vode i higijenskih proizvoda. Jedna djevojka je ‘zaradila’ rez na vratu jer je upotrebio nož kojim joj je iscijepao i odjeću – rekao je građanin koji se javio redakciji portala.

Dodao je da su migranti, nakon što su opljačkali jednu od djevojaka pobjegli u pravcu Kovačića.

– Od tada im se gubi svaki trag, a djevojkama je tu noć pomoć pružio momak koji se vozio biciklom. Otuđena je torba i u njoj lični dokumenti i novac. Shodno navedenim događajima, djevojke su preživjele neviđen teror i plaše se izaći napolje – rekao je.

Bitno je istaći da ovo nije prvi slučaj da se ovakve vrste napada dešavaju na Vilsonovom šetalištu pogotovo u noćnim satima kada je njegov veliki dio pod potpunim mrakom, samim time nepregledan i nesiguran.