Svijet

DRAMA U BEČU Srbin nije pucao u kolege, već na radnike koji su mu iselili firmu

Srbin za kojim traga policija u Beču nije pucao u svoje kolege, već u radnike kompanije koja je prethodno iselila njegove službene prostorije.

DRAMA U BEČU Srbin nije pucao u kolege, već na radnike koji su mu iselili firmu
FOTO: ROBERT GETEL/RAS SRBIJA

Kako su mediji prvo javili, Srbin je potegao vazdušni pištolj na kolege bijesan što je dobio otkaz. Međutim, ispostavilo se da je napao radnike firme koja je iselila njegove kancelarije po nalogu suda.

Osumnjičeni je oružjem udario u glavu jednog muškarca, a jedna žena, koja je stala između Srbina i njegove žrtve, kako bi smirila situaciju, takođe je povrijeđena.

Osumnjičeni Srbin pobjegao je potom sa mjesta napada, ali je poznat njegov identitet.

Naime, Srbin je bio vlasnik jedne radnje za prodaju guma za kola u 9. bečkom okrugu. Taj poslovni objekat je firma za selidbe iselila po nalogu suda.

Uzrujan zbog nasilne selidbe Srbin je došao do preduzeća za selidbu i počeo da viče i prijeti ubistvom. Kako su saopštili iz policije Srbin je pucao na jednog zaposlenog u firmi za selidbu, a potom je došlo do fizičkog obračuna između ta dva muškarca.

Tom prilikom je Srbin pištoljem žrtvu udario u glavu. Žena, koja je pokušala da ih rastavi, zadobila je lakše tjelesne povrede, prenosi Telegraf.

I jedna dalja žena se u policiji vodi kao žrtva, pošto joj je Srbin držao pištolj uperen u glavu i prijetio joj smrću.