Hronika

DRAMA U CENTRU GRADA Muškarac htio da se baci sa zgrade, spasili ga policajci i vatrogasci

Munjevitom akcijom užičkih vatrogasaca i policajaca danas oko podne spasen je život muškarca starog oko 70 godina koji je htio da se baci sa terase.

DRAMA U CENTRU GRADA Muškarac htio da se baci sa zgrade, spasili ga policajci i vatrogasci
FOTO: VLADIMIR LOJANICA/RAS SRBIJA

Drama se odigrala u višespratnici na adresi Nikole Pašića 40 u Užicu, kada se stanar sa drugog sprata pojavio na terasi, okrenutoj prema Carinskom potoku i zaklonjenoj od pogleda sa ulice, i povikao da će da se ubije.

Potom je, prema svjedočenju njegovog komšije, preskočio ogradu terase i sa spoljne strane se rukama uhvatio za ogradu viseći nad ponorom dubokim petnaestak metara, prenosi Blic.

– Na licu mjesta su se odmah stvorili vatrogasci i policajci koji su komšiju iz podnožja zgrade odvraćali od samoubistva, ali nije vredelo. Policajci su ušli u zgradu, a vatrogasci uz pomoć meredvina i užadi krenuli prema terasi za čiju ogradu se on držao, – priča stanar ove zgrade.

Malo po malo, govori on, vatrogasci su se peli uz zgradu i obraćajući se čovjeku koji je htio da se ubije kupovali vrijeme. Za kratko vrijeme su stigli do ispod njega, i dalje ne uspijevajući da ga ubijede da odustane od suicida.

– A onda su iz njegovog stana na terasu uleteli policajci i ščepali ga za ruke ne dozvolivši im da se pusti i poleti u ponor. U isto vrijeme vatrogasac koji se nalazio ispod uhvatio ga je za noge poslije čega su ga policajci izvukli na terasu, – kaže ovaj Užičanin.

Prihvati notifikacije