Svijet

Drama u Rusiji: Naoružani TERORISTI UZELI TAOCE u zatvoru, imaju 3 zahtjeva

U istražnom zatvoru u Rostovu na Donu, grupa naoružanih zatvorenika, među kojima su neki optuženi za terorizam, uzela je dvojicu zaposlenih kao taoce.

Rusija, policija
FOTO: ANATOLY MALTSEV/EPA

Optuženi, koji se nalazio u jednoj od ćelija istražnog zatvora broj 1 Federalne kazneno-popravne službe Rusije u Rostovskoj oblasti, uzeo je za taoce dvojicu službenika – navedeno je u saopštenju, a prenose RIA Novosti.

U toku su pregovori o oslobađanju talaca, a na licu mjesta su načelnik regionalnog štaba Federalne kazneno-popravne službe i predstavnici organa za sprovođenje zakona i tužilaštva.

Prema najnovijim informacijama u uzimanju taoca učestvovalo je šest zatvorenika. Među taocima su načelnik operativne uprave zatvora i mlađi inspektor dežurne službe, a kako navode RIA novosti zatvorenici koji su ih zarobili terete za terorizam.

Teroristi trenutno zahtjevaju vozilo, oružje i neometani izlazak iz zatvora.

Oni tvrde da su članovi terorističke organizacije Islamska država, koja je zabranjena u Ruskoj Federaciji, navodi agencija.

Interfaks dodaje da su zatvorenici naoružani noževima i oštrim predmetima.

Imaju sjekire, očigledno od protivpožarne opreme, i gumene palice, nemaju vatreno oružje – rekao je taj izvor.

Kako navode ruski mediji, trojica terorista su u decembru 2023. su osuđeni kao pripadnici Islamske države, i za planiranje terorističkog napada na zgradu Vrhovnog suda.

Agencija navodi da su u toku pregovori o oslobađanju talaca i da su na licu mjesta načelnik regionalnog štaba Federalne kazneno-popravne službe i predstavnici organa za sprovođenje zakona i tužilaštva.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu