Svijet

Drama u Velikoj Britaniji: Devojčicu (11) UJELA ZMIJA u nacionalnom parku

Lili Litgo (11), djevojčica iz Velike Britanije hitno je prebačena u bolnicu nakon što su joj skoro svi organi otkazali jer ju je ujela zmija u jednom rezervatu prirode.

Zmija šarka
FOTO: PIKEMAN/YOUTUBE/SCREENSHOT

Naime, Sem Litgo (41), majka djevojčice, u nedjelju je odvela svoju porodicu u rezervat prirode Fingringhoe Vik. Oni su šetali jednom stazom kada su odjednom uočili su zmiju otrovnicu, pa je Lil (11) čučnula da bi je bolje pogledala.

Djevojčici otekle grudi od otrova

Gmizavac je iznenada napao i ugrizao djevojčicu za ruku. Zabrinuta Sem ju je hitno odvezla u opštu bolnicu u Kolčesteru, a kada su stigli, djevojčici su grudi počele da otiču od otrova i bila je u ozbiljno lošem stanju sve dok ljekari nisu uspjeli da pronađu anti-otrov.

– Bilo je jednostavno užasno, nisam mogla da vjerujem šta se dešava. Otišli ​​smo u rezervat prirode gdje su imali stazu gdje smo mogli da se šetamo, nalazimo zmije, slikamo ih i možda osvojim nagradu. Znali smo da možda ima zmija, ali ništa nije moglo reći koliko su opasne – rekla je mama Sem za Mirror nakon incidenta.

Kako je dalje objasnila, njena kćerka je preživjela horor.

Pročitajte još

“Mogli smo da vidimo otrov kako joj prolazi kroz ruku”

– Moja 11-godišnjakinja je vidjela jednu zmiju i sišla da pogleda, a ona ju je ugrizla. Plakala je, bilo je užasno. Počelo je da otiče i odveli smo je pravo u bolnicu. Kada smo stigli u hitnu pomoć, bila je jako bolesna. U roku od 20 minuta njeni organi su se isključili i mogli ste da vidite kako otrov prolazi njenu ruku. U jednom trenutku nisu mogli da joj pronađu puls i dali su joj adrenalin.

Majka je potom objasnila da su doktorli dali njenoj kćerki (11) anti-otrov i 20 minuta kasnije rekla je da se osjeća bolje.

Lil, koja želi da bude veterinar kada ostari, osjećala se dovoljno dobro da ode kući nekoliko dana kasnije. Sada njena mama želi da podigne svijest o opasnostima ujeda zmija kako bi spriječila druge da prođu kroz traumu.

– Da sam je odvela kući, ne znam da li bi sada bila ovdje. Ne želim da još jedan roditelj prolazi kroz ono što smo mi. Bolnica je imala jedan anti-otrov na raspolaganju, rekli su da će imati obuku ako se to ponovi. Ne mogu kriviti bolnicu. Bili su nevjerovatni sa njom, bili su sjajni – dodala je Sem

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu