Banjaluka

(VIDEO) „JELENINE TEORIJE ZAVJERE“ Stanivuković upitao Trivićku da li će se odreći mandata predsjednika jer se kandidovala za gradonačelnika

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković oglasio se nakon što je predsjednica Narodnog fronta Jelena Trivić poručila kako će se Stanivuković povući po naređenju Milorada Dodika, koji je ove izjave opisao kao teorije zavjere.

Draško Stanivuković gradonačelnik Banjaluke
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Da li će se aktuelna predsjednica Republike Srpske odreći predsjedničkog mandata jer se kandidovala za gradonačelnika? Razumijete šta pričam. Ne znam nijedan primjer gdje se predsjednik odrekao mandata da bi se kandidovao za gradonačelnika. Očigledno je prvi slučaj u Republici Srpskoj – rekao je ironično Stanivuković.

Kao razlog ironičnog odgovora, gradonačelnik Banjaluke je naveo činjenicu da ne želi da se bavi osobama koje se bave teorijama zavjere.

Meni će gospodin Dodik narediti da se ja povučem? Evo, kroz dva mjeseca ćete vidjeti gdje ću ja biti, i dakle sva ta čitanja teorija zavjera koja se pišu na blogovima… ko god crpi politiku iz blogova, to je kratkog daha i kratkog vijeka – poručio je Stanivuković.

Ističe da aktuelna administracija mudro vodi najveći grad Srpske, te da njega niko ne može držati u šaci.

– Radim svoj posao, osluškujemo i slušamo narod. Vodimo mudro Banjaluku poštujući ustanove i institucije, što treba da radim. Poštujemo Narodnu skupštinu Republike Srpske i sve institucije-naglasio je Stanivuković.

Još jednom je poručio da je njegov cilj i posao da se bavi Banjalukom i problemima bitnim za građane Banjaluke, a teorije zavjere ostavlja drugima da se oni njima bave.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu