Svijet

"DRHTALA JE I PLAKALA" Otkriveni ZASTRAŠUJUĆI ZLOČINI milijardera pedofila

Bogati američki finansijeri i seksualni prestupnik Džefri Epstajn u subotu je izvršio samoubistvo u svojoj zatvorskoj ćeliji, samo nekoliko sati nakon što su otpečaćeni njegovi sudski dokumenti.

"DRHTALA JE I PLAKALA" Otkriveni ZASTRAŠUJUĆI ZLOČINI milijardera pedofila
FOTO: TANJUG AP, YOUTUBE VARIED PERSPECTIVE TECHNOLOGIES, LLC/ RASSRBIJA

Novootkriveni dokumenti sadrže zastrašujuće optužbe protiv pedofila milijardera, uključujući i one da je jedna 15-godišnja djevojka iz Švedske bila talac na njegovom privatnom ostrvu.

Među dokumentima se nalazilo i svjedočenje Rinalda Rizoa, nekadašnjeg menadžera zaduženog za kućne poslove Eve Anderson Dabin i njenog supruga, koji su bili bliski sa Epstajnom i njegovom tadašnjom djevojkom i saradnicom Gislainom Maksvel.

Prema dokumentu, Rizo je “kroz suze” izjavio da je Maksvelova dovela “15-godišnju djevojku u kuću Dabinovih dok je on tamo bio zaposlen” i opisao je uznemirujući susret.

Nije imala pasoš niti telefon. Plakala je i nije imala pojma kako je došla do Njujorka sa Epstajnovog privatnog ostrva na Djevičanskim ostrvima. Sela je na stolicu pognute glave i drhtala je – rekao je on.

On je otkrio da je djevojčica prišla njemu i njegovoj supruzi i uspaničeno im je šaputala da je bila na ostrvu gdje su je prisiljavali na seksualne odnose.

– Pitao sam je da li ima pasoš, ali je odmahnula glavom i rekla da je kod Maksvelove. Rekla je da nije mogla da kontaktira roditelje – ispričao je Rizo.

Još jedna Epstajnova žrtva, Sara Renson, posvjedočila je da joj je Maksvelova uzela pasoš kada su je prisilno odveli na milijaderovo ostrvo. Jednom je navodno pokušala da otpliva odatle prije nego što su je uhvatili i vratili nazad.

Sudski izvještaji tvrde da su i 12-godišnje djevojčice dovođene na ostrvo zbog seksa sa Epstajnom, piše Kat.

Kao odgovor na hapšenje Epstajna prošlog mjeseca, Eva i njen muž Glen Dubin izdali su saopštenje u kome su naveli da su “užasnuti zbog optužbi”, kao i da bi prekinuli prijateljstvo da su znali za njegove zločine.

Maksvelova je više puta negirala optužbe protiv nje i za sada nije uhapšena.

Američki finansijer suočen sa optužbama za trgovinu ljudima i seksualno zlostavljanje, Džefri Epstajn, izvršio je samoubistvo u zatvoru u subotu.

On je pronađen mrtav u svojoj ćeliji u zatvoru na Menhetnu.

U optužnici koja je teretila Epstajna navedeno je da je on namamio na desetine maloljetnica u svoje luksuzne kuće kao i da im je plaćao za seksualne usluge.

Američki državni tužilac Vilijam Bar naredio je državnoj inspekciji da otvori istragu o samoubistvu finansijera, dodajući da FBI takođe sprovodi istragu.

Bar je izjavio da je šokiran viješću o samoubistvu Epstajna i naglasio da njegova smrt otvara ozbiljna pitanja na koja moraju da budu pronađeni odgovori.

(Blic)