Svijet

DROGA VRIJEDNA VIŠE OD POLA MILIONA KM Nikšićani pali sa 122 kilograma MARIHUANE

Barska policija pronašla je 122 kilograma marihuane i uhasila lica iz Nikšića čiji su inicijali N.D (27) i i P.P. (39) zbog sumnje da su izvršila krivično djelo neovlaštena proizvodnja, držanje i promet droge.

DROGA VRIJEDNA VIŠE OD POLA MILIONA KM Nikšićani pali sa 122 kilograma MARIHUANE
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
Ilustracija

Policija je, postupajući po operativnim saznanjima, u mjestu Kunje kod Bara, kontrolisala putničko vozilo u kojem su se nalazili N.D. i P.P, a nedaleko od od mjesta kontrole pronašla je parkirano teretno vozilo u kojem je bila droga, saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore.

Iz policije kažu da je kriminalističkom obradom utvrđeno da su P.P. i N.D. teretno vozilo, neposredno prije kontrole, dovezli i parkirali na mjestu gdje je pronađeno.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, koji je naredio da P.P. i N.D. budu uhapšeni.

– Osumnjičeni su uz krivičnu prijavu, zbog sumnje da su izvršili krivično djelo neovlaštena proizvodnja, držanje i promet droge, privedeni nadležnom tužilaštvu – navedeno je u saopštenju.

Inače, procijenjena ulična vrijednost zaplijenjene droge je i do milion maraka. Prema policijskim izvještajima, cijena kilograma marihuane procjenjuje se na najmanje 5.000 KM.