Digitalna Srpska

Drugi digitalni samit 26. novembra u Podgorici

Drugi digitalni samit “DigitalOn” biće održan 26. novembra u Podgorici pod sloganom “Digitalna transformacija – poslovna šansa Crne Gore”, najavila je Asocijacija menadžera Crne Gore (AMM).

Drugi digitalni samit 26. novembra u Podgorici
FOTO: SHUTTERSTOCK

Samit organizuje Odbor za digitalnu transformaciju Asocijacije menadžera Crne Gore, navedeno je u saopštenju.

Asocijacija ističe da digitalnu transformaciju doživljava prvenstveno kao veliku poslovno-razvojnu šansu Crne Gore, zbog čega drugi crnogorski samit “DigitalOn” i nosi naziv “Digitalna transformacija poslovna šansa Crne Gore”.

Na prvom crnogorskom digitalnom samitu “DigitalOn” pod nazivom “Lideri liderima” bilo je više od 150 učesnika, uz zapaženo učešće predstavnika vlade, privrede, kao i gostiju iz inostranstva.

Asocijacija menadžera Crne Gore je u svom radu značajan fokus stavila na proces digitalne transformacije kroz formiranje i rad Odbora za digitalnu transformaciju, koji okuplja eminentna imena iz te oblasti, a kojim predsjedava Vladan Tabaš.

– U želji da skrenemo pažnju široj javnosti na sve prednosti i šanse koje donosi digitalna transformacija, na samitu će iskustva podijeliti institucije i kompanije koje su napravile konkretne rezultate u ovom domenu – navodi AMM.

Sastavni dio događaja predstavljaće i paneli na kojima će, pored ministrki javne uprave i nauke Suzane Pribilović i Sanje Damjanović, učestvovati i predstavnici iz Ministarstva ekonomije i Ministarstva prosvjete, kao i privatnog sektora.

Učestvovaće i programska direktorka – startap ekosistema u Digitalnoj Srbiji Zoja Kukić.