Sudbine

"Držala sam bratovo dijete kada me pogodio metak" Za djevojku iz Pljevalja običan pozdrav svatovskoj koloni mogao je da bude koban

Obično nedjeljno popodne za N.K. (33) iz Pljevalja postalo je dan koji će zauvijek biti urezan u njenom pamćenju i dan koji bi mogla pamtiti kao svoj drugi rođendan.

Braunila u ruci pacijenta
FOTO: RINA

Sa bratovim djetetom u naručju, izašla je ispred svoje porodične kuće kako bi vidjela i pozdravila svatovsku kolonu koja je dolazila u njen komšiluk. A, onda su njena koljena klecnula.

– Osjetila sam tup bol u predjelu kuka i nogu, u prvi mah nisam znala šta se desilo. Međutim, vrlo brzo sam shvatila da su me pogodili zalutali meci. Odmah sam pomislila hvala Bogu što su me pogodili sa strane sa koje nije bilo dijete. U tom svom šoku ljudi su stajali ne shvatajući šta se zbiva, samo je priletjela moja snaha, sjele smo u automobil i odvezli su nas u Hitnu pomoć. Sve vrijeme sam bila svjesna, a bol izuzetno jak – ispričala je povrijeđena N.K.

Ovoj djevojci odmah su dijagnostifikovane teške tjelesne povrede od prostrelnih rana i prebačena je u bolnicu u Pljevljima. Tek kada je stigla u bolnički krevet postala je svjesna šta joj se zapravo izdešavalo i da je samo pukom srećom izbegla tragičan scenario.

– Doktori u bolnici su mi rekli da taj dan treba da slavim kao drugi rođendan, jer sam preživjela. Dodali su takođe i da su najveći svjetski stručnjaci crtali putanju kuda će meci da prođu po mom tijelu a da ne ostave nikakve veće posljedice, ne bi tako nacrtali. Imala sam mnogo sreće – dodaje ona.

Ona se uspješno oporavlja u pljevaljskoj bolnici i još jednom apeluje na sve koji koriste oružje prilikom svadbi i drugih veselja da dobro razmisle, jer može da se desi tragedija.

Zbog ovog incidenta u Pljevljima su privedena četiri muškarca F.Ć.(31), S.O. (31), V.V.(61) i G.Ć. (60) kod koga je i bilo svadbeno veselje.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije