Ostalo

DUBICA RASADNIK TALENATA Kos: Medalja podstrek za budućnost

Rukomet se vraća na veliku scenu! Juniorska reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu i nagovijestila veliki potencijal.

DUBICA RASADNIK TALENATA Kos: Medalja podstrek za budućnost
FOTO: EHF

Jedan od momaka koji su skrenuli pažnju na sebe bio je Miloš Kos iz Kozarske Dubice. Rukometaš Izviđača je već dobio nadimak „bombarder“.

Izuzetno snažan momak zadavao je probleme rivalima i pokazao svoj potencijal.

Kos ne želi o svojim ličnim rezultatim, već ističe  da je ovo prije svega uspjeh kolektiva.

– Za sve nas je ovo veliki uspjeh. Nakon 17 godina uzeli smo medalju i stvarno smo prezadovoljni. Ja sam imao i dodatni motiv jer sam propustio prethodno prvenstvo. Osjetili smo da možemo do medalje kada smo savladali Njemačku, tada se sve prelomilo u našu korist. Jednostavno osjetili smo da možemo sa svima i da možemo daleko da doguramo. Svaki pojedinac je dao maksimum i ostvarili smo sjajan rezultat. Medalju je po meni donijela sjajna atmosfera unutar tima, zaista smo igrali“ svi za jednog“ i na kraju je to nagrađeno- istakao je Kos.

San dres seniora

Sjajne partije na ovom prvenstvu skrenule su pažnju svih a Kos skromno ističe da mu je cilj da dalje napreduje. -Naravno san svakog igrača je da obuče dres seniorske reprezentacije. Na meni je da nastavim da napreduje i da se dokazujem u narednom periodu kako bi ostvario i taj cilj – poručio je Kos.

Rukomet je opet u modi u Srbiji. Tri medalje su zalog za budućnost i vraćaju nadu da se ovaj sport vraća među trofejne.

-Presrećni smo zbog uspjeha. Mi smo donijeli medalju, takođe mediteranske selekcije su osvojile medalje a sve bolje partije pruža i seniorska reprezentacija. Rad u savezu je odličan i vjerujem da će to brzo donijeti još kvalitetnije rezultate, tako da će biti još razloga za slavlje.

FOTO:
FOTO:

Kos je nakon medalje imao doček u svojoj Kozarskoj Dubici. On ističe da je mali gradić rasadnik talenata i da je rukomet broj jedan. Imao je sreću da u karijeri radi u dva grada koji žive za rukomet(Kozarska Dubica i Ljubuški)

-Mnogo mi je značio doček. Sugrađani su bili uz mene i navijači su vjerno pratili svaki naš meč. Zahvalan sam im do neba, takođe klubovima Kozari i ŽRK Knežopoljki što su priredili doček. Nadam se da su ponosni na mene i da ćemo se radovati i u budućnosti. Dubica je zaista rasadnik talenata i to nije slučajno. Odlično se radi u školi rukometa u obje konkurencije, svi zajedno živimo za rukomet koji je glavni sport u našem gradu, sve više mališana je na treninzima i svi se radujemo tome.

Upravo i on potiče iz rukometne porodice, tako da mu je ovaj sport u krvi.

Prihvati notifikacije