Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Dubičani spoznali SMISAO ŽIVOTA Neleta Karajlića

Kultura
Autor:

Foto: RTV KD/RAS Srbija

Javna ustanova Narodna biblioteka Kozarska Dubica organizovala je u Domu kulture, pred brojnom publikom, promociju romana „Solunska 28“, autora Neleta Karajlića.

O djelu, koje čitaoci rado pozajmljuju u biblioteci, govorio je autor knjige. Sve promocije radi na isti način, kroz interaktivni razgovor s publikom.

– Smisao života mi je da sjednem među ljude i razgovaram, da vidim kako reaguju i razmišljaju – rekao je Karajlić.

Dodaje da je nova knjiga izašla prije 9 mjeseci i govori o jednom gradu, jednoj zemlji, ulici i kući koja je proživjela sve ono što se dešavalo našem narodu u zadnjih 100 godina, piše rtv-kd.com.

Foto: RTV KD/RAS Srbija

– Ova knjiga je prvi dio trilogije, a drugi dio izaći će uskoro i jedva čekam da ga predstavim publici – navodi Karajlić.

Autor kaže da se, pored pisanja, i dalje bavi sviranjem, te da će koncert održati krajem maja u Beogradu.

– I njegovo ranije djelo, „Fajront u Sarajevu“, veoma je traženo od čitalačke publike – kazala je Danijela Balaban, direktor biblioteke.

Podsjetila je da se doktor Nele Karajlić družio s dubičkom čitalačkom publikom prije 4 godine.

– Meni je zaista drago što je on u mnoštvu svojih obaveza uspio naći vremena i odazvati se na naš poziv. Posebno mi je drago što je sala bila ispunjena i što je publika mogla da pita autora sve što iz zanima iz njegovog života i karijere – kazala je Balabanova.

Foto: RTV KD/RAS Srbija

Danijela Balaban

Ona je podsjetila da je i prva promocija knjige Neleta Karajlića bila koncipirana na isti način.

– Prvi put sam se pripremala za vođenje tog razgovora, a večeras zaista nije bilo potrebe za tim, jer je Nele veoma spontan – zaključila je Balabanova.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO