Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

DUHOVNI VOĐA U TEŠKIM VREMENIMA Promovisana knjiga o Patrijarhu Pavlu

Kultura
Autor:

Foto: Kulturni centar Banski dvor/RAS Srbija

U Kulturnom centru Banski dvor sinoć je održana je promocija knjiga “Patrijarh Pavle – svetac kojeg smo poznavali”, autora Đorđa Randelja.

Nakon smrti patrijarha Pavla, 44-og patrijarha na tronu Svetog Save, Đorđe Randelj napisao je knjigu o nevjerovatnom životu ovog jedinstvenog čovjeka.

Knjiga je doživjela četiri izdanja i nedavno je, po zapovijesti novog patrijarha srpskog Irineja, prevedena i na engleski jezik, a izašla je i u izdanju Patrijaršije Srpske pravoslavne crkve.

Danas se knjiga “Patrijarh Pavle – svetac kojeg smo poznavali” može dobiti u svim crkvama i svim eparhijama Srpske pravoslavne crkve, od Njemačke i Austrije do Amerike, Kanade i Australije.

– Namjena knjige je da srpski narod konačno sazna ili bar nasluti koga je imao za duhovnog vođu u najtežih četvrt vijeka svoje moderne istorije – naglasio je Randelj i podsjetio da je patrijarha Pavla poznavao od 1988. godine, kada je bio vladika raško-prizrenski, te da je imao eparhiju koja je obuhvatala cijelo Kosovo.

Urednik izdavačke kuće “Besjeda” iz Banjaluke Nenad Novaković knjigu Đorđa Randelja o patrijarhu Pavlu nazvao je štivom za podsjećanje o velikom, možda i najvećem čovjeku koji je živio krajem prošlog i početkom ovog vijeka.

– Kako vrijeme prolazi on sve više raste u našim očima i postaje ličnost koja se ne može zaobići. Da smo ga više slušali, te da smo više umjeli da razumijemo kako niskim tonom glasa govori o krupnim stvarima – mi bismo danas mnogo bolje živjeli – smatra Novaković.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO