Politika

Duraković prikupio potpise za kandidaturu za predsjednika RS: “Pokazaćemo da postoji alternativa Dodiku i Govedarici”

Ćamil Duraković, lider Pokreta “Odgovor” i kandidat za predsjednika entiteta Republika Srpska, potvrdio je da su aktivisti i volonteri širom RS prikupili potpise podrške za njegovu nezavisnu kandidaturu na Opštim izborima.

Duraković prikupio potpise za kandidaturu za predsjednika RS: “Pokazaćemo da postoji alternativa Dodiku i Govedarici”

Duraković poručuje da je dobio podršku povratnika širom BiH, te se zahvaljuje svima koji su dali svoj doprinos prikupljanju preko 3000 potpisa potpore.

Skupili smo potpise naših ljudi koji su se vratili, imaju porodice ovdje i svoju budućnost vide u našim gradovima i selima od Modriče i Janje do Bratunca i Srebrenice, od Čarakova i Bišćana do Trebinja i Fazlagića Kule. Obišli smo teren, upoznali se sa problemima povratnika, razgovarali o našim narednim koracima. Ohrabren sam, uprkos pritiscima i napadima, sabotažama i opstrukcijama, na ovom putu stojim ponosno, znajući da narod stoji iza mene –  rekao je Duraković za N1.

“Idemo do pobjede! Idemo pokazati da možemo biti alternativa Dodiku i Govedarici, poslaćemo drugačije poruke i uraditi jednu kampanju u kojoj nećemo nikoga pljuvati i napadati, već nuditi nova rješenja i nove politike za Bošnjake i Hrvate u RS, ali i za sve građane koji žive na području ovog bh. entiteta. Što se tiče navodne konkurencije za potpredsjedničku funkciju, njih ne želim komentarisati, njihova sloboda je da se kandiduje, a moje pravo je da pokažem da ja mogu bolje i da naša zemlja zaslužuje bolje – zaključio je Duraković.

Prihvati notifikacije