Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Ðurić: Nove mjere ugrozile bi budućnost i Srba i Albanaca

Politika
Autor:

Foto: Dragan Kujundžić/TANJUG

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić izjavio je večeras da je svako ko razmišlja o novim mjerama na KiM neprijatelj mira i stabilnosti u regionu, neprijatelj budućnosti i Srba i Albanaca.

– Mi smo ozbiljne razgovore imali, a predsjednik Vučić ozbiljnu diplomatsku aktivnost. Imam utisak da je činiocima u međunarodnoj zajednici prilično jasno koliko bi opasno i potencijalno nesagledive posljedice donele bilo kakve nove mjere. Svako onaj ko danas razmišlja o novim mjerama, a to želim nedvosmisjeno i jasno da kažem, neprijatelj je mira i stabilnosti u regionu, neprijatelj budućnosti i Srba i Albanaca – rekao je Ðurić u dnevniku RTS.

On se nada da neće doći do bilo kakvih novih mjera prištinskih vlasti protiv Srbije i naglašava da mjere koje su već sada na snazi direktno znače ugrožavanje egzistencije i opstanka srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

Upitan o tome kakve bi mogle da budu nove mjere koje najavljuje Priština, Ðurić kaže da ne treba smatrati da iza takvih mjera stoji samo kosovski premijer Ramuš Haradinaj.

– Ništa manje iza toga su i Kadri Veselji i Hašim Tači, ali siguran sam da i ne treba biti naivan da iza toga stoje i pojedini zapadni politički krugovi koji žele da Srbiju dovedu pred svršen čin – rekao je Ðurić.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO