Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na
Link je kopiran

Ðurić: Teškoće sa KiM posljedica promašaja bivše vlasti

Politika
Autor:

Foto: Dragan Kujundžić/TANJUG

Teškoće sa kojima se danas Beograd suočava kako bi povratio bar dio izgubljenog uticaja na Kosovu i Metohiji, jesu direktna posljedica političkih i diplomatskih promašaja vlasti u kojoj su bili Tadić, Jeremić i Ðilas, ocijenio je večeras potpredsjednik GO SNS Marko Ðurić.

Činjenica da Priština danas godišnjicu objavljivanja savjetodavnog mišljenja Međunarodnog suda pravde o legalnosti jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova obiljžava kao datum svoje “međunarodne pobede”, najrečitije svjedoči koliko je za Srbiju bila pogubna glupost i lakomislenost Tadića, Jeremića, Ðilasa i ostalih koji su to mišljenje zatražili u vreme dok su bili na čelu države, naveo je Ðurić.

Danas ti isti, saopštio je funkcioner SNS, glume srpske rodoljube i dozvoljavaju sebi da na najpodmuklije načine kritikuju postignuća ove vlade u borbi za zaštitu državnih i nacionalnih interesa na Kosovu i Metohiji.

– To Tadića i Jeremića ne čini samo besplodnim kibicerima, već direktnim sponzorima jednostrano proglašene kosovske nezavisnosti, i najmanje što moraju da urade, ukoliko imaju imalo političkog kredibiliteta i poštenja, jeste da priznaju koliku su štetu naneli svojoj zemlji – naveo je Ðurić.

Teškoće sa kojima se danas Beograd suočava kako bi povratio bar dio izgubljenog uticaja na Kosovu i Metohiji, prema oceni funkcionera SNS, jesu direktna posljedica političkih i diplomatskih promašaja vlasti čije su perjanice Tadić, Jeremić i Ðilas bili, i zato posljednji koji imaju pravo da ikoga za bilo šta kritikuje jesu upravo oni.

Tadić je ranije danas, pored ostalog, saopštio da savjetodavno, neobavezujuće mišljenje MSP ne može biti “vosak na koverti nezavisnosti” KiM, pogotovo što je izbjegao da odgovori na postavljeno pitanje, i upitao kako to da postoje zemlje koje i nakon tog mišljenja nisu priznale nezavisnost Kosova.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO