Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Dušanka UMRLA U ANASTEZIJI za koju ordinacija NIJE IMALA DOZVOLU, porodica u šoku

Društvo
Autor:

Foto: Privatna arhiva/RAS Srbija

Srbiju je danas potresla vijest da je 74-godišnja pacijentkinja Dušanka Banjac preminula nakon što je podvrgnuta anesteziji u privatnoj ordinaciji “Dr Nestorov”, iz koje se nije probudila.

Privatna ordinacija “Dr Nestorov” iz Beograda, prema saznanjima Blica uopšte nije imala dozvolu za bilo koji tretman koji podrazumijeva opštu anesteziju, a kako saznajemo, inspekcija Ministarstva zdravlja će ovoj zdravstvenoj ustanovi zabraniti rad. Međutim, iako privatna ordinacija nije imala potrebne dozvole, porodica ipak, ne želi da komentariše tragediju koja ih je zadesila.

– Nju više niko ne može da vrati, ma šta se sad bude dešavalo. Stvarno ne želimo da dajemo bilo kakve izjave dok se obdukcija ne obavi, i nadležni ne utvrde šta se tačno desilo – rekli su članovi porodice, koje smo u crnini zatekli u stanu gdje je pokojna žena živjela.

A ispred zgrade u Sremčici muk. Nekoliko komšija okupilo se, vidno uzmenireni i tužni zbog vijesti koju su čuli.

– Od vaših kolega smo saznali da je preminula. Prosto ne mogu da vjerujem da se to dogodilo. Nismo ni znali da je bila na pregledu – rekao nam je jedan od komšija iz susjednog ulaza.

Foto: Zoran Ilić/RAS Srbija

Kako su nam kazale okupljene komšije, ženu su viđali često, znaju i porodicu, ali da je imala bilo kakve probleme, nisu mogli reći.

– Uglavnom se svi znamo iz ovih okolnih zgrada. Nismo se nešto pretjerano družili ali znam ko je žena, i nemam nijednu ružnu riječ da kažem za nju, ili njenu porodicu – priča komšinica.

Šta se tačno dogodila, i kako je nesrećna žena preminula, iako je riječ o dijagnostičkoj metodi, utvrdiće inspekcija koju je Ministarstvo zdravlja poslalo na teren.

– Uputili smo inspekciju na teren da se utvrde sve okolnosti pod kojima je došlo do nemilog događaja – rečeno je za Blic u Ministarstvu zdravlja. Oni još dodaju da će javnost o svemu biti blagovremeno obaviještena.

Podsjećanja radi, Dušanka Banjac primljena je u privatnu ordinaciju na Voždovcu juče kako bi uradila rutinski pregled. Međutim, nakon što joj je ubrizgana anestezija, nesrećna žena se više nije probudila.

(Blic)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO