Hronika

Dva brata upala u vodu, čuvar spasio jednog: Detalji JEZIVE TRAGEDIJE na Jablaničkom jezeru, roditelji bili u blizini

Nakon tragedije koja se sinoć oko 20 sati dogodila na Jablaničkom jezeru kada se u mjestu Radešine utopio 16-godišnjak, iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona su potvrdili da je riječ o A.E.S. državljaninu Saudijske Arabije.

Dva brata upala u vodu, čuvar spasio jednog: Detalji JEZIVE TRAGEDIJE na Jablaničkom jezeru, roditelji bili u blizini
FOTO: GSS PRENJ

U 21.30 tijelo su pronašli ronioci GSS Prenj i izvukli iz vode-rečeno je iz MUP-a HNK.

Na mjestu je obavljen uviđaj kojem je prisustvovao dežurni tužilac Tužilaštva HNK-Područnog ureda Konjic, a mrtvozornik je konstatovao da je smrt nastupila utapanjem.

Kako je rečeno za Avaz, dječak je sa svojim roditeljima, braćom i sestrama boravio u tom mjestu, a utopio se pod nesretnim okolnostima.

Pročitajte još

U vrijeme tragedije roditelji su bili u blizini, a 16-godišnjak i jedan od njegove braće su tokom igre, dok su se nalazili na jednom pontonu upali u vodu s visine od oko pola metra. Ostala djeca koja su, također, bila s njima počela su vrištati i zvati upomoć, a prvi je pohitao radnik na osiguranju i održavanju koji je odmah skočio i uspio spasiti jednog dječaka.

Nažalost, 16-godišnjaku nije uspio pomoći.

Djeca su bili neplivači.

Podsjetimo, sinoć kasno su iz GSS Prenj objavili da su tijelo nesretnog dječaka iz drugog zarona uspjeli pronaći na dubini od pet metara.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu