Hronika

DVA MLADIĆA PRETUKLI TURISTE U SRBIJI Muškarcu polomili rebro, povrijeđene i četiri žene

Za petočlanu grupu turista, među kojima je bilo i dvoje njemačkih državljana, izletnički dan na Sopotničkim vodopadima, prije dva dana, pretvorio se u trajno ružnu uspomenu.

DVA MLADIĆA PRETUKLI TURISTE U SRBIJI Muškarcu polomili rebro, povrijeđene i četiri žene
FOTO: RTS/SCREENSHO

Njih su pretukla dvojica Prijepoljaca, koje je policija identifikovala, a imaju 22 i 24 godine.

Četiri žene i jedan muškarac nisu ni slutili da će, dok su sjedeli na ćebetu i uživali u prirodnim ljepotama, na bilo koji način privući pažnju mladića.

– Momak koji je kružio oko nas, telefonom kao pričajući, samo je u jednom momentu kleknuo na ćebad i počeo vulgarno da se ponaša prema gospođama, dotičnim koje su bile sa mnom. Ja sam onda ušao u priču da to kažem, da to nije lijepo, takav nastup. Pa kaže: Nisam ja nikog povrijedio. Nisi ti povrijedio, ali nije lijepo tako, to su žene u godinama i mi smo došli da odmorimo – prepričava događaj Sulejman Kordić, žrtva napada, piše RTS.

Policija je ubrzo identifikovala napadače, od 22 i 24 godine.

Šezdesetdvogodišnjem Sulejmanu polomljena su rebra, a lake tjelesne povrede nanesene su ženama, među kojima su i dvije njemačke državljanke. O napadu su izvjestile i Ambasadu u Beogradu.

– Na tako lijepom mjestu gdje su bila i djeca oko nas. Mogli su i djecu da povrede, a ne samo nas četiri žene i mog teču. To je za mene strašno bilo. I juče sam još dobila paničan napad kroz to – žali se Osmana Hasečić iz Berlina.

Portparolka tužilaštva u Prijepolju je navela da rade na prikupljanju relevantnih obaveštenja u cilju utvrđivanja postojanja eventualne krivične odgovornosti lica za krivična dijela za koje je ovlašćen javni tužilac.

Mladići poznati po nasilničkom ponašanju

Nezvanično, dvojica mladih Prijepoljaca poznati su po nasilničkom ponašanju, zbog čega mnogi strahuju i javno da progovore.

Ipak, država ima sve mehanizme da primjeni zakon na opasne pojedince, a da zaštiti građane.