Hronika

"Dva sata su izvlačili auto iz kanala" Od dečka tražila kola da provoza maloljetnog brata pa poginuli prilikom slijetanja u kanal

Dva sata su izvlačili auto. Strašno... To je katastrofa. Policija se okolo skupila. Nisam smjela da prilazim i izdaleka je izgledalo jezivo.

"Dva sata su izvlačili auto iz kanala" Od dečka tražila kola da provoza maloljetnog brata pa poginuli prilikom slijetanja u kanal
FOTO: PINK SCREENSHOT

Ovako za Blic detalje jutrošnje drame koja se dogodila na putu za naselje Vrbovski na lijevoj obali Dunava u Beogradu, gdje su kolima marke “opel” u kanal sletjeli brat i sestra od tetke i poginuli na licu mjesta.

U stravičnoj nesreći poginuli su djevojka L.Z (22) i njen brat S.S. (14).

Mještanka koja živi u kući preko puta kanala u kom su nastradali djevojka i dječak, dodaje da su svi prvo videli samo automobil u vodi i veliki broj policajaca kraj kanala.

– Video sam kad su izvlačili tijela. Bilo mi je strašno da gledam kada su ih prekrili najlonom na obali – dodaje jedan od komšija.

Pročitajte još

Trenutak nesreće, kažu, nisu čuli iako žive preko puta kanala. Dodaju, međutim, da se na tom dijelu puta nalazi velika krivina i da su i ranije apelovali da se tu postavi zaštitna ograda, jer se noću slabo vidi.

– Probudio sam se i vidio gužvu, policiju, pa sam izašao da vidim šta se dešava. Kad sam vidio tijela nisam ni htio da prilazim bliže, ali sam od policajaca čuo da su brat i sestra bili u tom automobilu i da su nastradali na licu mjesta – kaže Jovan C.

On dodaje, da se na toj krivini ne događaju često nesreće iako je dionica problematična za one koji ne poznaju taj put.

– Opasan je taj dio, ali nesreće su se obično dešavale na sljedećoj krivini. Ništa nije ograđeno, tražili smo da se postave ograde, ali… – dodaje on.

Na mjestu nesreće nalaze se i flaše piva, mještani misle da su ispale iz vozila, međutim potvrde za tu informaciju nema.

Kako nezvanično saznajemo “opel” kojim su brat i sestra sleteli u kanal u vlasništvu su momka poginule L.Z. (22). Mladić S.V. (32) i drugarica L.Z. takođe su bili u vozilu ali su iz njega izašli nekoliko min prije nesreće.

– S.V. je vozio iz Zemuna do ulaza u naselje Vrbovski, a onda su on i drugarica izašli iz vozila jer je L.Z. tražila da se malo provoza sa bratom i odveze ga kući u naselje Vrbovski. Međutim ubrzo su doživjeli nesreću – kaže izvor beogradskih medija.

Zbog čega je sestra insistirala da se provoza sama sa bratom i kako je tačno došlo do nesreće za sada nije poznato.

Magla otežala potragu

Kako Blic saznaje, policija je dugo pokušavala da nađe mesto na kom su dječak i djevojka doživeli nesreću, jer je magla, koja se sinoć spustila u ovom dijelu grada, bila velika i vidljivost je bila drastično smanjena.

Prihvati notifikacije