Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

DVIJE PORODICE – ISTI CILJEVI Odbojkaški klubovi Partizan i Modriča potpisali sporazum o saradnji

Sport
Autor:

Foto: Privatna arhiva

Predsjednici Odbojkaških klubova Partizan Beograd i Modriča, Željko Tanasković i Jovan Mišić potpisali su  Ugovor o poslovno – tehničkoj saradnji dva kolektiva svijetle tradicije.
Prvi čovek Partizana Željo Tanasković rekao je da je cilj da se afirmiše „igra na mreži“, da se što više djece uključi u bavljenje odbojkom.
-Ovaj Ugovor aneksiraćemo sadržinama koje će biti u obostranom interesu. Zajedničkih interesa ima mnogo. Zainteresovani smo za djecu sa ovih prostora, a spremni smo da Modriči pružimo stručnu pomoć, kao i odbojkašicama i odbojkašima. Djeca će dolaziti u Partizan, mi iz Partizana dolazićemo u Modriču. Dakle, učinićemo sve da stvorimo optimalne uslove koji su bitni za ovakav vid saradnje – rekao je Tanasković.

Jedan od igrača koji je ponikao u MOdriči, a slavu ovog grada pronio je širom svijeta je i srpski reprezentativac Aleksandar Okolić.

Ovo je važan trenutak za odbojkašku Modriču, čega je svestan i Jovan Mišić, predsjednik ovdašnjeg odbojkaškog kolektiva.
-Nama je bila želja da imamo klub koji će biti partnerski i bratski. Ciljali smo Partizan, ima evropsku Školu odbojke u svim segmentima. Mi smo možda mali klub, ali imamo ogromnu tradiciju. Od ovog Sporazuma imaćemo korist i mi i Partizan. Srećni smo zbog toga i zahvalni Mladenu Krekiću i Milutinu Popoviću, načelniku Modriče i predsedniku Odbojkaškog saveza Republike Srpske. Učinili su puno i za naš klub i za gostoprimstvo i povezivanje sa sportskim prijateljima iz velikog Partizana“, rekao je Mišić.
Nit koja je doprinijela da Partizan i Modriča od sada zajednički hodaju po „ćilimu“ uspjeha bio je Milutin Popović, prvi čovjek odbojkaškog sporta u Srpskoj.

Foto Opština Pale

-Mi u ovom sportu podržavamo jačanje saradnje između odbojkaških klubova u Republici Srpskoj, u BiH, ali i u široj regiji. Srbija i Srpska imaju jasno precizirane odnose kroz specijalne i paralelne veze, pa se pruža mogućnost klubovima da se povezuju. Sve je u okviru odbojkaških pravila, u okviru poštivanja standarda Svetske odbojkaške federacije i Evropske odbojkaške konfederacije. U funkciji je jačanja saradnje, razmene iskustava, unapređenja stručnog rada i drugih pitanja za dobro odbojke –  pojasnio je Popović.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO