Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

DVIJE STRANE KORONAVIRUSA Najmlađa žrtva imala DEVET MJESECI, a iz Vuhana stiže SJAJNA VIJEST

Svijet
Autor:

Foto: Profimedia

Protekla noć bila je najteža od izbijanja nove vrste koronavirusa u Kini, od koga je do sada preminula 81 osoba, a zaraženo je 2.700.

U noći između nedjelje i ponedjeljka zabilježena su 24 smrtna slučaja, uključujući i devetomjesečnu bebu – najmlađu žrtvu virusa koji se do sada proširio svim kineskim provincijama osim Tibeta.

Devetomesečna djevojčica preminula je u Pekingu, piše Dejli Mejl.

Kineska prestonica preduzela je mjere za sprečavanje širenja smrtonosnog virusa, uključujući produženje praznika i raspusta i zatvaranje prodavnica. Ovaj potez je uslijedio nakon što su medicinski stručnjaci upozorili da je stvarni broj zaraženih daleko veći i da iznosi oko 100.000.

Daleko optimističnija slika zabilježena je u provinciji Habei, žarištu novog virusa. Samo nekoliko dana prije nego što je devetomjesečna beba preminula u Pekingu, zaražena žena iz ove provincije rodila je zdravu bebu.

Video porođaja objavljen na kineskoj državnoj televiziji sada se širi društvenim mrežama. Na snimku se vidi kako zdrava, tek rođena beba plače, a zatim je četvoro ljekara u zaštitnim odijelima odnose na pregled.

Urkos ovakvim optimističnim porukama koje se mogu vidjeti u kineskim medijima, zdravstveni radnici u provinciji Hubei mole za pomoć i veće zalihe lijekova i medicinskih potrepština, dok pokušavaju da se izbore sa vanrednom situacijom.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO