Svijet

DVODNEVNI PREGOVORI U ISTANBULU “Razmjena zatvorenika između Rusije i Ukrajine nije na dnevnom redu”

Pitanje razmjene zatvorenika nije na dnevnom redu predstojećih razgovora ruske i ukrajinske delegacije u Istanbulu ove sedmice, izjavio je danas portparol ruskog predsjednika Dmitrij Peskov.

DVODNEVNI PREGOVORI U ISTANBULU “Razmjena zatvorenika između Rusije i Ukrajine nije na dnevnom redu”
FOTO: MAXIM GUCHEK/BELTA/HANDOUT/EPA
Delegacije tokom prethodnog sastanka u Bjelorusiji

To nije na dnevnom redu zakazanih pregovora dvije delegacije u Istanbulu. Stoga je moj odgovor – ne – rekao je Peskov novinarima odgovarajući na pitanje.

Ranije je pomoćnik ruskog predsjednika Vladimir Medinski, koji predvodi rusku delegaciju na bilateralnim pregovorima, na svom Telegram kanalu saopštio da su delegacije dvije zemlje odlučile da sljedeću rundu razgovora licem u lice održe 29. i 30. marta.

Pročitajte još

Pres-služba turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana javila je ubrzo nakon toga da su se turski lider i njegov ruski kolega Vladimir Putin dogovorili da sastanak delegacija Rusije i Ukrajine održe u Istanbulu.

Ruski komesar za ljudska prava Tatjana Moskalkova rekla je prošlog utorka da je prva razmjena zatvorenika između Rusije i Ukrajine održana ranije te sedmice.

Portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova saopštila je narednog dana da su Moskva i Kijev izvršili dvije razmjene zarobljenika, dok je rusko Ministarstvo odbrane organizovalo dnevne humanitarne koridore za ukrajinske civile.

Neimenovani turski izvor rekao je ranije da će pregovori dvije strane biti održane danas u Istanbulu, dok je Kremlj rekao da će to biti navjerovatnije sutra.

Prihvati notifikacije