Kolumne

Džaba nam zakon!

Poginule tri  osobe, život izgubilo više mladića, pijan i drogiran sletio s automobilom!

Džaba nam zakon!
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Koliko ste samo puta ovakve naslove pročitali u novinama i na portalima, a koliko ste samo puta i vi svjedočili kako neko divlja automobilom i trka se kroz centar grada?

Međutim, ono što je zajedničko ovom problemu jeste da se većina onih koji skrive ove nesreće izvuku bez kazni, ili sa nekim sramno malim kaznama.

Kako kažu stručnjaci, mi zakone imamo, ali džaba nam oni kada ih ne primjenjujemo!

Dok god imamo one koji su iznad zakona i koji će se izvući bez kazne dešavaće nam se da svaka dva dana imamo užasno teške saobraćajne nesreće.

Problem je i u pravosuđu; kada pogledate kazne koje su pojedinci dobijali zbog teških saobraćajnih nesreća dobro ćete se zapitati ko je tu normalan, a ko lud.

Pročitajte još

Za ubistvo djeda i petogodišnje unuke na pješačkom prelazu u Banjaluci, Branka Balaban je osuđena na tri i po godine zatvora!

Za ubistvo tri člana porodice Livnjak, Goran Bjelac je dobio samo šest godina zatvora. On je, dok mu je bila oduzeta vozačka dozvola, vozilom prešao u suprotnu traku, udario u automobil porodice Livnjak i cijeli Teslić zavio u crno.

Da li smatrate da su ove kazne adekvatne, da neko ko ubije dijete od pet godina na pješačkom ode samo tri i po godine u zatvor? Pitanje je koliko je i provela u zatvoru?!

Dok sudovi izriču ovakve kazne nikada nam neće biti bolja situacija u saobraćaju. Zašto neko od sudija nije pogledao presudu suda u Njemačkoj, koji je izrekao doživotni zatvor mladiću koji se trkao automobilom i usmrtio drugog vozača! Poslije ovakve presude kod nas, šta mislite da li bi više bilo uličnih trka?

Ali, kako reče jedan sociolog, to kad nas nije moguće jer mi živimo u BiH.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije