Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

DŽAJA PROSLAVLJA VRIJEDAN JUBILEJ Stotine mališana majstorijama obilježavaju četvrt vijeka postojanja kluba

Sport
Autor:

Foto: Bojan Božić/RAS Srbija

Škola fudbala Džaja, sutra (utorak) će organizacijom 20. turnira za mlađe uzrasne kategorije simbolično obilježiti 25 godina postojanja kluba.

Direktor i trener u ovom klubu Damir Glišić kaže da je turnir trebalo da se održi i ranije ali je pomjeren za sutra zbog loših vremenskih uslova. Ovo je, dodaje on, izuzetno kvalitetno takmičenje.

-Ovo dvadeset peti turnir kojim ćemo obilježiti 25 godina postojanja fudbalskog kluba Džaja. Turnir je specifičan po tome što se u isto vrijeme na dvije polovine terena igraju dvije utakmice. Igra se po grupama, imamo pet uzrasnih kategorija počev od 2007. pa sve do 2012. godišta. Planirano je da u svakoj grupi igra po osam ekipa. U grupi se igra po sistemu svako sa svakim, a nakon toga se žrijebom izvlače polufinalisti – objasnio je Glišić.

Foto: Bojan Božić/RAS Srbija

Iako su prethodnih godina kroz ovaj turnir prilazili velikani bivše jugoslovenske scene, ove godine organizatori su odlučili da pozovu samo domaće klubove.

-Na našem turniru redovno su učestvovali Crvena zvezda, Rad, Partizan, Vojvodina…. Ove godine smo stavili akcenat na klubove iz Banjaluke i okoline. To su klubovi na čijim mi turnirima učestvujemo, tako da smo sa njima htjeli da podijelimo jubilej. Ovo će zaista biti masovno takmičenje, okupiće najmanje 400 fudbalera i svi oni koji dođu moći će da uživaju u pravim malim majstorijama – istakao je Glišić.

Škola fudbala Džaja svoj kvalitet potvrdila je kroz brojne kvalitetne igrače koje je plasirala u fudbalski svijet:

-Ovaj klub je iznjedrio veliki broj fudbalera, imali smo preko 4000 polaznika i neki od njih su postali profesionalni igrači sa zavidnim karijerama. Najveći trag ostavili su Marko Maksimović koji je igrao Borcu, Zagrebu, Puli, Sarajevu, zatim Boris Raspudić, dugogodišnji kapiten Borca, tu su još Milutin Mučalović, Danijel Tadić, Siniša Gagula fudbaler koji je iz škole fudbala sa 15 godina otišao u Ajakas, a danas se bavi menadžerskim poslom. Imali smo i dobre golmane poput Branka Grahovca koji je branio u Ligi šampiona zatim Dragana Vukajlovića koji je branio u Zemunu.

Foto: Bojan Božić/RAS Srbija

Moram da kažem da smo prije nekoliko dana imali okupljanje tih momaka na našem terenu. To su sada momci od 35 godina koji su nas podsjetili na te dane. Okupilo se njih dvadesetak, podržali su tu priču i i najavili neku novu, rekao je Glišić dodavši da ovaj klub ima i svetlu Budućnost:

-Svaka generacija ima nekoliko dobrih igrača. Imamo nekoliko njih u klubu za koje će se sigurno čuti. U 2008. godištu to su sigurno Strahinja Vasilić, Stefan Todorović, među mlađim fudbalerima tu su Leon Kahriman, Dušan Pajić, Dušan Milinković, Nemanja Gavrić i mnogi mnogi drugi….To su djeca koja su trenutno u klubu, nema nas puno po selekcijama a u ovom gradu zauzimamo u tim mlađim uzrastima vodeće mjesto – rekao je Glišić.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO