Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Džonson: Neće biti normalizacije odnosa sa Moskvom dok ne prekine sa destabilizacijom

Svijet
Autor:

Foto: Tanjug/AP

Britanski premijer Boris Džonson rekao je ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu da neće biti normalizacije odnosa dvije zemlje dok Moskve ne “prekine sa aktivnostima destabilizacije” koja prijeti bezbjednosti.

Portparol britanskog premijera rekla je da se Džonson sastao sa Putinom na marginama samita o Libiji u Berlinu i da su razgovarali o potrebi da se riješe pitanja Libije, Sirije, Iraka i Irana.

– On je jasno rekao da nema promjene u stavu Britanije u vezi sa slučajem trovanja u Solsberiju, koji predstavlja jedno bezobzirno korištenje hemijskog oružja i drzak pokušaj ubistva nevinih ljudi na tlu Britanije. On je rekao da se tako nešto ne smije ponoviti – rekla je ona.

Riječ je o hemijskom napadu iz 2018. godine na bivšeg ruskog dvostrukog agenta Sergeja Skripalja za koji je britanska Vlada optužila rusku obavještajnu službu.

– Premijer je rekao da neće biti normalizacije naših bilateralnih odnosa dok Rusije ne prekine sa aktivnostima destabilizacije koje prijete Britaniji i našim saveznicima i ugrožavaju bezbjednost naših građana, ali i našu kolektivnu bezbjednost – rekla je portparolka Džonsona.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO