Kultura

Džordž Martin otkrio novosti o novoj knjizi: Arja će ubiti nekoga

Američki pisac Džordž Martin (George R. R. Martin), autor romana “Game of Thrones” iz proslavljenog serijala „A Song of Ice and Fire“, obradovao je svoje obožavaoce informacijom da ozbiljno napreduje u pisanju šestog nastavka ove ultrapopularne sage.

Džordž Martin otkrio novosti o novoj knjizi: Arja će ubiti nekoga
FOTO: BODO MARS/EPA

Ipak, kako piše magazin „Men's Health“, nemojte da mislite kako to znači da ćete „Vjetrove zime“ (Winds of Winter) imati odmah u svojim rukama. Martin ima još posla da dovede priču do kraja, a kako otkriva, biće to stvarno ogromna knjiga.

Svakodnevno provodim po nekoliko sati radeći na “Winds of Winter” i stalno napredujem. Juče sam završio novo poglavlje, a još jedno prije tri dana, te još jedno prošle nedjelje“, rekao je Martin, otkrivajući da je dobar dio knjige već napisan.

Pisac je takođe izjavio kako mu je žao jer je otkazao svoju posjetu Novom Zelandu, zbog neprekidnog rada na nastavku.

– Posljednje što mi trenutno treba jeste dugi prekid od pisanja koji bi me mogao koštati ovog sadašnjeg zamaha. Velington mogu posjetiti i sljedeće godine kada se nadam da će i pandemija i „Winds od Winter“ napokon biti završeni – rekao je Martin.

On je takođe otkrio i nekoliko detalja o likovima navodeći da je “bio u poseti kod Sersei, Aše Grejdžoj, Triona, Ser Baristana i Areo Hota”, a svoj post završio riječima da bi u šestoj knjizi “Arja mogla da ubije nekoga” .

Prošle godine autor je napomenuo da bi do jula mogao dovršiti “Winds of Winter”, ali ga je u tome spriječila situacija s pandemijom koronavirusa.

Podsjećamo da pisanje šeste knjige u serijalu „Songs of Ice and Fire“ traje još od 2011. kada je objavljena peta knjiga „A Dance with Dragons“ (2011) i da kod njegovih fanova ovo dugo čekanje izaziva prave internet ratove, uz brojne optužbe na račun autora.

Zanimljivo je kada je riječ o Martinu da je nedavno otkrio da je želio malu ulogu u seriji “Game of Thrones” ali da se to na kraju nije desilo.

-Želio sam da budem odsječena glava na zidovima Crvene Tvrđave pored Neda Starka, ali skroman budžet tokom snimanja prve sezone to nije dozvolio jer su te odsječene glave bile prokleto skupe. Takođe sam se zalagao da umrem strašnom smrću na Crvenoj svadbi što se činilo fer, budući da sam za taj pokolj ja najviše zaslužan, ali imali smo osjećaj da bi moja prisutnost u tom moćnom, jezivom, krvavom prizoru gledaoce mogla izvesti iz trenutka. Pošteno. I nije pogrešno – napisao je pisac na svom tviteru, piše Bosonoga.