Gradovi

EDUKATIVNO PREDAVANJE U VRTIĆU U TESLIĆU Igrom balonima mališane upoznali sa semaforima

Pripadnici policijske stanice Teslić danas su u vrtiću „Palčić“ održali edukativno predavanje za oko 30 mališana, te ih upoznali sa opasnostnima koje svakodnevno vrebaju u saobraćaju.

EDUKATIVNO PREDAVANJE U VRTIĆU U TESLIĆU Igrom balonima mališane upoznali sa semaforima
FOTO: PU DOBOJ

Pomoćnik komandira Policijske stanice Teslić Željko Stevanović je rekao da je edukativno predavanje održano u sklopu republičke akcije „Zaštitimo djecu u saobraćaju“, a povodom 22. septembra, međunarodnog dana bez automobila.

– Ovom prilikom djeci su uručeni baloni u bojama koje simbolizuju boje na semaforu, kao i prigodni letci uručeni od strane policijskih službenika PS Teslić i radnika Auto-moto društva Teslića. Kroz simboličnu igru sa crvenim, žutim i zelenim balonima upoznali smo djecu sa previlma svjetlosne signalizacije, te ih nučili kako da bezbjedno prelaze ulicu – izjavio je Stevanović.

FOTO: PU DOBOJ
FOTO: PU DOBOJ

Portparol Policijske uprave Doboj Dragana Kerekez je rekla da apeluju na vozače da budu krajnje oprezni i strpljivi u saobraćaju naročito kada se kreću kolovozom u blizini škola.

– Vozači trebaju posebnu pažnju da usmjere na najmlađe učesnika u saobraćaju koji zbog svog uzrasta, neiskustva i nedozvoljnog poznavanja saobraćajnih pravila nerijetko i učine grešku, čije posljedice mogu da budu i kobne – poručila je Kerkezova.