Banjaluka

Ekipe na terenu iduće sedmice: Planirana nova ispitivanja oštećenja na saobraćajnici u Priječanima

Nadležne službe sljedeće sedmice izlaze na teren kako bi izvršile geomehanička ispitivanja terena i utvrdili zbog čega je došlo do oštećenja na novoizgrađenoj saobraćajnici u Priječanima.

Ekipe na terenu iduće sedmice: Planirana nova ispitivanja oštećenja na saobraćajnici u Priječanima
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Ovo je jedan od prvih koraka ka rješenju problema mještana Priječana koji već duže vremena muku muče sa ovom saobraćajnicom.

Kako je potvrđeno u Odjeljenju za saobraćaj i puteve, biće urađena dodatna bušenja terena na ovoj dionici, pa se apeluje da vozači, zbog izvođenja ovih radova u tom periodu, obrate pažnju na tom dijelu.

Pročitajte još

– Cilj ispitivanja je da se utvrdi da li je oštećenje kolovoza uzrokovano klizištem i da li su podzemne vode ili neki drugi razlog uzrok pojave tog klizišta – kažu u Odjeljenju.

Podsjećamo, riječ je o dionici na kojoj je prethodno sanirano veliko klizište u dužini od 200 metara koje je i ranijih godina, usljed pomjeranja tla, uništavalo kolovoz. Na tom djelu, prema navodima mještana, postoji veći broj izvora.

– Projekat koji je urađen predviđao je trajno rješenje klizišta i sada tražimo da stručnjaci kažu šta je razlog zbog čega se ovo desilo, kako bi u skladu s tim mogli da kvalitetno saniramo put – zaključuju u Odjeljenju.

Prihvati notifikacije