Banjaluka

Eko toplane Banjaluka: Radijatori topli i prije 15. oktobra

Eko toplane Banjaluka počinju večeras funkcionalne probe sistema daljinskog grijanja, poručili su iz ovog preduzeća.  

Eko toplane Banjaluka: Radijatori topli i prije 15. oktobra
FOTO: SRPSKAINFO

Naveli su da funkcionalne probe, između ostalog, podrazumijevaju još jednu provjeru kompletnog toplifikacionog sistema uoči početka nove sezone, kako bi u narednih nekoliko dana uspostavio redovan režim isporuke u cijelom gradu.

– U okviru funkcionalnih proba, već večeras, a najkasnije sutra, počinjemo sa sukcesivnom isporukom toplotne energije. S obzirom na nagli pad spoljašnje temperature, sezona grijanja počinje i prije nego što su ispunjeni uslovi za zvanični početak sezone. Nakon proba, koje će trajati dva dana, u planu je da od subote, 9. oktobra, sistem grijanja bude u punom kapacitetu, u zavisnosti od spoljašnjih temperature – objasnili su u ovom preduzeću.

Napominju da prilikom aktiviranja sistema daljinskog grijanja, isporuka ne može biti istovremeno obezbijeđena svim potrošačima, s obzirom na to da je u pitanju pokretanje kompletnog sistema nakon perioda mirovanja, i da je riječ o kompleksnom procesu, posebno ako se ima u vidu da je distributivna mreža dotrajala i u lošem stanju.

– Još jednom apelujemo na zajednice etažnih vlasnika i pojedinačne korisnike da obrate pažnju na ispravnost zajedničkih unutrašnjih i unutrašnjih instalacija, kako bi bila omogućena nesmetana isporuka toplotne energije. U objektima u kojima su između dvije sezone renovirani stanovi, neophodno je odvrnuti ulazne toplovodne ventile, kako bi se omogućio dotok vode u grijna tijela. Korisnici koji imaju ugrađene kalorimetre, treba da odvrnu ventile u razvodnom ormaru, jer se na taj način aktivira isporuka toplotne energije, a njegovim zavrtanjem, isporuka se prekida – rekli su u Eko toplanama.

Kako bi korisnici imali što bolji kvalitet grijanja, u ovom preduzeću su rekli da je potrebno da na početku sezone ispuste nakupljeni vazduh iz grijnih tijela, odzračivanjem radijatora.

– Ovo je najčešći problem u starijim stambenim zgradama sa dotrajalim instalacijama i na višim etažama stambenih objekata, pa bi stanari na posljednjim spratovima trebalo da obrate posebnu pažnju na ovaj potencijalni problem – kazali su u Eko toplanama.

Podsjećaju korisnike i na loše stanje distributivne mreže, zbog čega, naročito na samom početku sezone, može doći do kvarova izazvanih pucanjem cijevi.

– Naše interventne ekipe usljed ovakvih situacija odmah izlaze na teren i saniraju kvarove u što kraćem roku, kako bi prekidi isporuke bili što kraći i kako potrošačima ne bi bio narušen komfor. Korisnike kod kojih eventualno dođe do prekida isporuke, molimo za strpljenje i unaprijed im se zahvaljujemo na razumijevanju. Tokom sezone grijanja, korisnici se mogu informisati i redovno pratiti servisne informacije na našem sajtu www.ekotoplanebanjaluka.com, a ako budu imali problema sa grijanjem, mogu nam se obratiti na besplatan info broj 0800 502 12, na email info@ekotoplanebanjaluka.com ili adresu Bulevar vojvode Živojina Mišića 32 –zaključili su u Eko toplanama.

A.E.

Prihvati notifikacije