Politika

"EKONOMIJA NE SMIJE DA STANE" Vučić poručio da će on primiti PRVU VAKCINU, a Ana Brnabić drugu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se očekuje da broj zaraženih i danas bude između 600 i 700, ali da ekonomija ne smije da stane, već da građani treba da budu odgovorni da bi bolnički kapaciteti mogli da izdrže.

"EKONOMIJA NE SMIJE DA STANE" Vučić poručio da će on primiti PRVU VAKCINU, a Ana Brnabić drugu
FOTO: JAROSLAV PAP/TANJUG

Vučić je naglasio da je Srbija po broju zaraženih, u odnosu na broj stanovnika, i dalje u najboljoj poziciji u regionu i u jednoj od najboljih u Evropi, ali da očekuje da broj zaraženih raste.

– Očekujem da imamo i 800 i 900 i 1000. To nije zastrašujuće, ali će nam nedostajati bolnički kapaciteti – naveo je Vučić nakon sjednice Predsjedništva Srpske napredne stranke – SNS.

Vučić je naglasio da će struka odlučivati o eventualno novim mjerama za sprečavanje širenja virusa, ali da ekonomija Srbije ne smije stati.

– Da li će se zatvarati klubovi. Ne znam. O tome će odlučivati ljekari. Srpska ekonomija ne smije da stane – poručio je Vučić.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će primiti prvu vakcinu protiv korona virusa koja dođe u Srbiju, bez ozbira ko bude njen proizvođač.

–  Ja ću da primim od prvog proizvođača, ko god to da bude, Ana (Brnabić) će da primi od drugog, neko treći od trećeg, svejedno nam je – rekao je Vučić.

On je naveo da će vakcina biti besplatna i da će je prvo, sasvim sigurno, dobiti medicinski radnici, kao obaveznu, jer su oni najizloženiji, zatim policija i vojska, a potom i svi ostali.

Vučić je rekao da se u narednih nekoliko dana očekuje potpisivanje ugovora za vakcinu Frajzer- Biotekom, što je američko-njemačka koprodukcija, navodeći da su oni završili ispitivanja.