Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

EMOTIVNA SCENA Marko Janketić zaplakao u pozorištu kada je čuo glas oca Miše, i Bikoviću krenule suze

Zabava
Autor:

Foto: Blic screenshot

U Beogradskom dramskom pozorištu sinoć je u čast nedavno preminulog Miše Janketića odigrana predstava ” Kad su cvetale tikve” koja je obilježila njegovu maestralnu karijeru. Ovo je ujedno i bilo posljednje ovosezonsko igranje komada po čuvenom tekstu Dragoslava Mihajlovića.

Predstavu u režiji Bobana Skerlića koja traje dva sata i 45 minuta iz prvog reda gledao je glumački dio porodice Miše Janketića, supruga Svjetlana, kćerka Milica i sin Marko. Završetak predstave koji je publika ispratila frenetičnim dugim aplauzima rasplakao je publiku, a Milica i Marko, kao i njihova mama, su veoma emotivno podnijeli trenutak kad se začuo Mišin glas u kratkom audio zapisu iz predstave u kojoj je igrao do bolesti.

– Siguran sam da se ovaj aplauz čuje i gore na nebesima i da ce Miša biti sa nama sve dok budemo igrali ovu predstavu – rekao je između ostalog Miloš Biković koji je u ime čitavog ansambla predao veliki uramljeni foto portret Miše Janketića iz predstave njegovom sinu Marku Janketiću. Obojici su u tom momentu krenule suze i čvrsto su se zagrlili. Marko je portret pred svima predao svojoj majci, Mišinoj doživotnoj saputnici i velikoj ljubavi sa kojom je izrodio četvoro djece.

Miša Janketić osim što je u igrao u mladosti žestokog Ljubu Vrapčeta, on je u poznim godinama igrao modifikovanu ulogu, takođe boksera Ljubu, ali sada vremešnog koji se sjeća svih dešavanja iz mladosti sa posebnim osvrtom na njih uz neizbežno kajanje i žal.

Mladog Ljubu tumači talentovani Miloš Biković, dok je starog Ljubu Miša Janketić zbog bolesti prepustio Branislavu Lečiću.

Brojni ansambl koji je publiku i sinoć očarao predvode Danica Ristovski, Marko Živić, Srđan Dedić, Anja Alač i Slobodan Ninković. Zapažene uloge u komadu imaju i Nemanja Stamatović, Milan Čučilović, Ivan Tomić, Ivana Dudić, Nataša Marković, Milica Zarić, Ivan Zarić, Rade Marković i Danijel Sič.

(Blic)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO