Biznis

EPIDEMIJA OTKAZALA LETOVE Er Frans vratio više od milijardu evra putnicima

Avio-kompanija Er Frans saopštila je danas da je od januara 2020. godine obradila dva miliona zahtjeva putnika kojima je vratila 1,1 milijarda evra po osnovu neostvarenih putovanja.

EPIDEMIJA OTKAZALA LETOVE Er Frans vratio više od milijardu evra putnicima
FOTO: HDV75/YOUTUBE/SCREENSHOT

Iz Er Fransa ističu da su značajno ojačali svoje prodajne timove posvećene pružanju podrške kupcima, dodajući da se trenutno blizu 700 agenata prodaje bavi pitanjem neostvarenih putovanja, koji odobravaju povraćaj novca ili vaučer, u zavisnosti od želje putnika.

Avio-kompanija, takođe, prilagođava svoje komercijalne mjere i sada omogućava besplatne promjene rezervacija, navodi se u saopštenju.

To znači da ako putnici žele da otkažu putovanje, njihove karte se sada mogu promijeniti bez dodatnih troškova i bilo kakvih uslovljavanja (dokaza), a mogu mijenjati datum i destinaciju po svom izboru.

Takođe, putnici mogu da traže povraćaj novca ili vaučer, koji se kasnije može zamijeniti za novac, ukoliko se ne iskoristi. Ove mjere odnose se na sva putovanja do 31. marta 2021. Ukoliko avio-kompanija otkaže njihov let, putnicima su na raspolaganju iste opcije.

Pored toga, Er Frans u partnerstvu sa kompanijom Alijanc Trevel sada putnicima nudi osiguranje koje pokriva troškove uslijed eventualnog oboljevanja od Kovida-19 ili zahtjevanog karantina.

Ovo osiguranje pokriva troškove medicinske pomoći na putu, u inostranstvu, kao i troškove koji mogu nastati kao posljedica mogućeg karantina (troškovi smještaja, itd). Navedeno osiguranje putnici mogu dobiti prilikom kupovine avio-karte na sajtu www.airfrance.com .

Ovo osiguranje je trenutno dostupno putnicima sa prebivalištem u Francuskoj, Njemačkoj, Španiji, Holandiji i Velikoj Britaniji, a uskoro i u drugim zemljama, navodi se u saopštenju Er Fransa.