Hronika

Epilog drame u autobusu koji je iz Njemačke krenuo u Srbiju: Uhapšen muškarac koji je držao taoce, nekoliko putnika povrijeđeno

Na međunarodnoj autobuskoj liniji "Laste" Dortmund-Beograd, na dijelu puta između Nirnberga i Inglostada, juče je došlo do incidenta.

Epilog drame u autobusu koji je iz Njemačke krenuo u Srbiju: Uhapšen muškarac koji je držao taoce, nekoliko putnika povrijeđeno
FOTO: BILD/SCREENSHOT

Napadnut je autobus autoprevoznika “Lasta” iz Srbije. Intervencijom specijalnih policijskih snaga drama je okončana, a napadač je uhapšen.

Jedan putnik, koji je ušao u autobus u Frankfurtu, a koji se zove Fahrudin Kahrović, fizički je nasrnuo na druga dva putnika.

Postoje dvije verzije ovog incidenta.

Po jednoj, on je ubrzo savladan od strane vozača i drugih putnika, ali je ostao u autobusu sa vozačima, dok su putnici uspjeli da napuste autobus.

Po drugoj, on je naoružan ostao u autobusu da se prepire sa vozačima, pa su praktično sva trojica sjedila dok specijalne jedinice njemačke policije nisu uletjele u vozilo i uhapsile Fahrudina, prenosi BIld.

Vozači tvrde da je Kahrović rekao da je dobio poruku od Alaha da mora da napadne putnike, jer će u suprotnom on biti napadnut.

FOTO: BILC/SCREENSHOT
FOTO: BILC/SCREENSHOT

Njemačka policija je u saradnji sa Bezbjednosno informativnom agencijom bila u kontaktu sa jednim od vozača, koji su bili zatvoreni u autobusu sa napadačem.

Konzulat u Minhenu: Policija potvrdila da je uhapšeno jedno lice

Generalni konzulat Srbije u Minhenu kontaktirao je sinoć, nakon vijesti o talačkoj krizi u autobusu srpskog prevoznika “Lasta”, njemačku policiju koja je potvrdila da je uhapšeno jedno lice za koje se pretpostavja da je državljnin Srbije.

Nekoliko putnika, je izgleda povrijeđeno, ali policija nije mogla da pruži više podataka.

Kako je Tanjugu rečeno u toku je provjera državljanskog statusa lica koje je, najprije napalo dva putnika, a potom držalo vozače autobusa kao taoce.

Pročitajte još

Juče poslijepodne, poslije 17.30 časova, u autobusu koji je saobraćao na međunarodnoj autobuskoj liniji Dortmund-Beograd jedno lice napalo je dva putnika.

Vozači autobusa i putnici uspjeli su da ga savladaju, čime je omogućeno da putnici napuste vozilo, ali je napadač uzeo dva vozača kao taoce.

Zbog talačke krize policije je više sati, u oba pravca, zatvorila autoput A9 između Hilpolštajna i Gredinga.

Nešto prije 22 sata specijalne jedinice njemačke policije SEK okončale su talačku krizu munjevitom akcijom upada i savladavanja napadača. Nakon što su uspjeli da izbave dva vozača iz aubobusa, policija je pokrenula akciju hapšenja.

Svjetla, kojim je helikopter sa neba osvjetljavao mjesto na kojem se nalazio autobus, na trenutak su ugašena, poslije čega je uslijedio upad policije.

Čule su se tri detonacije nakon čega je uslijedilo hapšenje napaača, koji je bio naoružan.

Policija je saopštila da se, što se detonacija tiče, radilo o šok bombama koje su bačene.

Prema pisanju njemačkog Bild-a, pošto se radilo o stranom autobusu pregovori sa napadačem nisu bili jednostavni, a i on je, kako tvrdi liste, izgovarao nesuvisle rečenice.

Kako Tanjug saznaje Fahrudin Kahrović, koji je u autobus ušao u Frankfurtu, napao je dva putnika.

Njega su vozači i putnici najprije savladali, a potom su sa njim u vozilu ostali samo vozači. Putnici su uspjeli da izađu iz autobusa.

Vozači Lastinog autobusa tvrde da je Kahrović rekao da je dobio poruku od Alaha da mora da napadne putnike, jer u suprotnom će on biti napadnut.

Njemačka policija je u saradnji sa Bezbjednosno informativnom agencijom bila je u kontaktu sa jednim od vozača, a tako i sa napadačem.

Tokom akcije policije niko nije povrijeđen, a napadač je uhapšen. Policija je, preko tvitera, saopštila da je da je u toku pretres autobusa, a “Bild” je tvrdio da je napadač sa sobom imao naoružanje, piše Blic.

Prihvati notifikacije