Hronika

Dokle je stigla istraga: O tijelu male Danke (2) još NI TRAGA, a ova analiza bi mogla biti presudna u dokazivanju da su nesrećnu djevojčicu ubili Dejan i Srđan

Dva i po mjeseca od kako su stotine policajaca, žandarma i vatrogasaca otpočeli potragu za Dankom Ilić (2) u okolini Bora, zbog čijeg ubistva su uhapšeni radnici JKP "Vodovod" Srđan Janković i Dejan Dragijević, istraga se nije pomjerila sa početne tačke.

Dokle je stigla istraga: O tijelu male Danke (2) još NI TRAGA, a ova analiza bi mogla biti presudna u dokazivanju da su nesrećnu djevojčicu ubili Dejan i Srđan
FOTO: DRUŠTVENE MREŽE/ZORAN ILIĆ/RINGIER

Iako je i dalje u toku, nijedan od tragova koji su do sada analizirani se ne poklapa sa biološkim materijalom nestale djevojčice. Jedini trag koji se još uvijek čeka jeste analiza DNK sa dlake koja je pronađena u službenom vozilu osumnjičenih.

Veliki dio terena u Boru, ali i u mjestima u okolini je pretražen i zasad nijedan trag ne ukazuje na to gdje se tijelo djeteta nalazi.

Vještačeno preko 500 tragova, ostala je samo još jedna analiza

Svi sakupljeni podaci, ali i potencijalni materijalni dokazi kao što su alat iz kuće osumnjičenih i drugi predmeti pronađeni na terenu, poslati su na analizu kako bi policija došla do novih saznanja o tome gdje se nalazi tijelo Danke Ilić.

– Sva vještačenja do sada su pokazala da nema podudaranja sa DNK tragom nestalog djeteta. Ni alat, ni odjeća, ni u tri vještačena vozila. Samo iz službenog vozila JKP „Vodovod“, za koje se sumnja da su Dejan Dragojević i Srđan Janković koristili prilikom izvršenja krivičnog djela, vještačeno je preko 500 tragova. U ovom trenutku čeka se analiza sa Biološkog fakulteta, tačnije analiza dlake kose, ali je problem što nema korjen koji je od ključne važnosti za potvrđivanje DNK – kaže za Nova.rs sagovornik iz tužilaštva.

Pročitajte još

Ponovo će svjedočiti svjedoci?

Prema njegovim riječima, postoji vjerovatnoća i da će se uskoro ponovo ispitivati određeni svjedoci, ali i jedan od osumnjičenih.

– Vjerovatno će se ispitivati ponovo dva, tri svjedoka ali i osumnjičeni Srđan Janković jer tužilac koji vodi istragu ima dodatnih pitanja. Za tijelom djeteta se traga kada se pojave nove informacije, odnosno, uglavnom to budu čaršijske priče koje se ispostave kao neistinite – navodi sagovornik.

Tužilaštvo ima rok još tri mjeseca

Inače, za dokazivanje sumnje koju imaju, tužilaštvo i policija imaju rok od šest mjeseci od hapšenja, što znači da im je u ovom slučaju ostalo još nešto više od tri. U suprotnom osumnjičeni Dragijević i Janković će biti pušteni da se brane sa slobode.

To znači da u ovom zakonskom roku, koliko je predviđeno da osumnjičeni najduže mogu da budu u pritvoru, a da optužnica nije podignuta, moraju da se prikupe dokazi koji će ukazivati na krivicu osumnjičenih.

Podsjetimo, osumnjičeni radnici borskog JKP „Vodovod“ Janković i Dragijević su 26. marta, kada je u Banjskom polju nestala dvogodišnja Danka, bili na radnom zadatku. Prema priznanju Dragijevića datom u tužilaštvu, oni su djevojčicu udarili službenim automobilom, zadavili je i bacili na divlju deponiju na Starobanjskom putu, odakle ju je, dva dana kasnije, Dejan zajedno sa ocem (73) i sada pokojnim bratom Daliborom (40), kako se sumnja, izmjestio na drugu, za sada nepoznatu lokaciju.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu