Svijet

Evo kako se princeza osjeća tokom borbe sa karcinomom: Poznato ko je odlučio da se Kejt Midlton POJAVI U JAVNOSTI nakon 6 mjeseci pauze

Kejt Midlton nedavno je prisustvovala obilježavanju službenog rođendana kralja Čarlsa III na čuvenom događaju Trooping the Colour u Londonu.

kejt princeza od velsa
FOTO: TOLGA AKMEN/EPA

Princeza od Velsa bila je posljednji put na javnom događaju prije šest mjeseci, a 22. marta je saopštila da boluje od raka.

Kada je Kejt Midlton izašla na balkon Bakingemske palate, u društvu svoje djece princa Džordža, princeze Šarlot i princa Luisa, masa je zagrmjela. Palata je ranije naznačila da princeza, koja nije viđena u javnosti od Božića, neće obavljati javne dužnosti dok se liječi od raka. Međutim, nakon što je došlo do poboljšanja u njenom zdravstvenom stanju, Kejt, koja prolazi kroz preventivnu hemoterapiju, odlučila je da želi da prisustvuje ceremoniji, piše Žena Blic.

Pročitajte još

To je bila odluka princeze i samo njena – rekao je izvor blizak porodici za Vanity Fair.

– Kejt je razgovarala o ideji sa Vilijamom i kraljem nakon što je dobila odobrenje od svog medicinskog tima. Srećom, u posljednje vrijeme se osjeća mnogo bolje, a ceremonija Trooping je za nju bila nešto kao cilj ka kojem je radila –  dodao je izvor.

Kejt Midlton
FOTO: TOLGA AKMEN/EPA
Kejt Midlton
FOTO: TOLGA AKMEN/EPA
Kejt Midlton
FOTO: TOLGA AKMEN/EPA
Kejt Midlton
FOTO: TOLGA AKMEN/EPA

Kralj Čarls je bio stub podrške princezi od Velsa nakon njene dijagnoze raka i povjerio se prijateljima da ih je to zajedničko iskustvo još više zbližilo. Čarls je svom medicinskom timu i pomoćnicima rekao da njegovo prisustvo na ceremoniji Trooping nije „predmet pregovora“, i bio je oduševljen što je njegova snaha bila dovoljno dobro da mu se pridruži za tu priliku.

Bonus video

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu