Svijet

Evo šta je osumnjičeni za ubistvo djevojčice objavljivao: Dok je cijeli region tragao za Vanjom, on je bio aktivan na Fejsbuku

Na dan 1. decembar kada je, kako se sumnja, pobjegao iz Sjeverne Makedonije, Ljupčo Palevski, jedan od osumnjičenih za ubistvo Vanje Đorčevske (14), objavio je posljednji post na Fejsbuku, na kojem je bio veoma aktivan.

Ljupčo Palevski
FOTO: VASKO EFTOV/YOUTUBE/SCREENSHOT

Dok je cijela javnost u zemlji, ali i čitav Balkan, tragala za nestalom djevojčicom, a ljudi šerovali apel na društvenim mrežama, osumnjičeni Palevski je dnevno objavljivao političke poruke sa nacionalističkim i antizapadnim sadržajem. Njegova posljednja objava bila je u petak, 1. decembra u 13.51.

U petak, kada se završavao samit OSCE u Skoplju, objavio je šest poruka na Fejsbuku u vezi sa politikom, prenosi Telma.

FOTO: FACEBOOK/DRUŠTVENE MREŽE / YOUTUBE
FOTO: FACEBOOK/DRUŠTVENE MREŽE / YOUTUBE

Osumnjičeni je 29. novembra, dva dana nakon nestanka i ubistva djevojke, objavio video obraćanje svojim pratiocima, opet vezano za politiku, kao i nekoliko drugih političkih objava.

Samo dan nakon ubistva djevojčice, održao je govor od sat i po u kome je govorio o pranju novca u Makedoniji. Istog dana objavljuje i 2,5-časovnu video debatu. Postoji i nekoliko drugih političkih objava.

Pročitajte još

Na dan kada je Vanja oteta i ubijena, nije objavio ništa na Fejsbuku.

22. novembra, kada je nestao ubijeni Panče Žežovski iz Velesa, Palevski je imao nekoliko političkih objava na svojoj Fejsbuk stranici.

FOTO: ZORICA DJORDJEVSKA/FACEBOOK/SCREENSHOT
FOTO: ZORICA DJORDJEVSKA/FACEBOOK/SCREENSHOT

Ni u jednom trenutku nije spomenuo nestale ljude za kojima je tragala cijela Makedonija.

Umjesto apela, objavljivao je svoje političke stavove, kao i stavove svog političkog pokreta “Desna”.

Sa ovim pokretom su povezani i ostali osumnjičeni za ubistvo 14-godišnje Vanje Đorčevske i 74-godišnjeg Pančea Žežovskog, prenosi Blic.

Nakon jednonedjeljne potrage, Tužilaštvo je u nedjelju saopštilo da je pronađeno tijelo devojčice, kao i 74-godišnjeg muškarca. Oboje su ubijeni.

Za ubistva je osumnjičeno pet osoba, a sumnja se da je Palevski pobjegao iz zemlje. On je bivši građevinski preduzetnik, a sada politički aktivista iz Skoplja.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije