Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Fakultet fizičkog vaspitanja i sporta biće smješten u dvorani “Peki” na Palama

Regioni
Autor:

Foto: Mariana Đurić/RAS Srbija

Načelnik opštine Pale Boško Jugović i rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Stevo Pašalić potpisali su ugovor o ustupanju prostora sportske dvorane “Peki” u Palama, za potrebe Fakulteta fizičkog vaspitanja i  sporta.

Jugović je rekao novinarima da opština ima interes da zadrži Fakultet za fizičko vaspitanje i sport na ovim prostorima, pa smatraju da je ovo trenutno najbolje rješenje.

– Opština ustupa na korištenje 2.038 kvadratnih metara prostora u Sportsko-rekreativnom centru “Peki”, u sivoj zoni, za potrebe Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta – rekao je Jugović.

On ističe da je Fakultet privremeno smješten u prostorije Ekonomskog i Pravnog fakulteta u Palama, te da Univerzitet ima mogućnost da obezbijedi projektnu dokumentaciju, pripremi predračune, tendere i sve ono što je neophodno da se radovi što prije privedu kraju.

– Opština će i dalje ostati vlasnik te dvorane i njima ustupiti na raspolaganje prostor za kabinete, amfiteatre potrebne za teoretski dio, kao i parking-prostore i sportske terene – naveo je Jugović.

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Stevo Pašalić je istakao da je ovo nastavak aktivnosti kojim se ide ka trajnom rješavanju smještaja Fakulteta za fizičko vaspitanje i sport.

– Potpisali smo ugovor o ustupanju prostorija sportske dvorane gdje postoje uslovi za izgradnju ostalih prostorija za funkcionisanje Fakulteta – rekao je Pašalić i dodao da je Fakultet trenutno smješten privremeno u dvije zgrade Pravnog i Ekonomskog fakulteta u Palama, a sportska dvorana bila bi trajno rješenje koja je njima neophodna za praktični dio. Ističe da će Univerzitet nastojati da ličnim angažovanjem i novcem to učini.

– Mi u ovom trenutku imamo novac, ali pošto smo budžetska organizacija ona moraju biti odobrena za određene namjere – rekao je Pašalić.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO