Sport

FAKULTET ZA SPORT U BANJALUCI UGOSTIO ŠAMPIONE "Srećni smo što smo ovdje, spremamo se za olimpijsku medalju"

Članovi šampionske reprezentacija Srbije u basketu tri na tri, koja je osvojila zlatne medalje na evropskom i svjetskom prvenstvu posjetili su danas fakultet Fizičkog vaspitanja i sporta Univerziteta u Banjaluci

FAKULTET ZA SPORT U BANJALUCI UGOSTIO ŠAMPIONE "Srećni smo što smo ovdje, spremamo se za olimpijsku medalju"
FOTO: G. ŠURLAN/RAS

šampione, među kojima su Marko Savić, Dejan Majstorović, Tomislav Ivošev i selektor Marko Ždero, očekuje prijem i kod predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović.

– Uvijek nam je drago da dođemo ovdje, ljudi nas vole kao i kod naše kuće, došli smo da se družimo i veliko nam je zadovoljstvo što smo dobili priliku da posjetimo Fakultet za fizičko vaspitanje i sport – rekao je Marko Savić dodavši da će ova saradnja sigurno biti učvršćena u budućnosti.

FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Savić je govorio i o planovima za budućnost koji su izuzetno ambiciozni.

– Jedino što nam nedostaje su Olimpijske igre. Spremali smo se za ovu godinu, međutim, kao što je poznato sve je otkazano. Mi ostajemo na istom kursu, nastavljamo da se spremamo. Mi na svako takmičenje idemo kao favoriti, svi gledaju da nas pobijede ali to je pritisak sa kojim treba da se nosimo ako smo najbolji, a ja mislim da jesmo. Imamo velike šanse za medalju, još ako bude zlatna to će biti sjajno – dodao je Savić.  

Na fakultetu u Banjaluci sa velikim zadovoljstvom prihvaćena je posjeta svjetskih šampiona.

FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

– Čast i zadovoljstvo nam je da primimo svjetske šampione u goste. Mi Srbi tradicionono igramo dobru košarku, mi smo najbolji bijeli košarkaši na svijetu i ovo je plod tradicionalne jugoslovenske sposobnosti da kreiramo i stvaramo igrače koji igraju važnu ulogu u Evropi i Svijetu. Kao profesoru košarke na Fakultetu za fizičko vaspitanje i sport u Banjalci posebno mi je zadovljstvo što sam upoznao sjajne ljude i žao mi je što studenti ne mogu da dođu da saslušaju nekoliko savjeta koje bi im ovi momci dali. Svakako, nadamo se da ćemo dočekati bolje dane i sigiran sam da ćemo imati priliku za to – rekao je prof dr Igor Vučković