Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“FALI DIO KOJI SE ODNOSI NA STRADANJE SRBA” Dodik smatra da izvještaj o Srebrenici treba doraditi

Politika
Autor:

Foto: Dejan Božić/RAS Srbija

Milorad Dodik

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da niko ne smatra da treba da se negira zločin prema Bošnjacima u Srebrenici, ali da treba doraditi izvještaj koji govori o tome, uključivanjem i događaja nad Srbima.

– Naravno da se desio zločin prema Bošnjacima, ali u izvještaju Komisije za Srebrenicu fali i dio koji se odnosi na stradanje Srba – rekao je Dodik novinarima, prenosi Fena.

Prema njegovim riječima, razmatranjem tog izvještaja u entitetskom parlamentu, ne negira se ono što je činjenica.

– Ali isto tako želimo da u tom izvještaju, koji bi bio cjelovit kasnije kada ga uradi nezavisna, posebna komisija, to bude integrisana istina o svemu što se dešavalo u Srebrenici – rekao je Dodik i dodao da je postojeći izvještaj bio štetan za RS i predmet spekulacija.

Kako je rekao, na spisku u tom izvještaju je i znatan broj ljudi za koje nema dokaza da su učestvovali u zločinima, što se sada koristi za protjerivanje tih ljudi.

Na Dodikov zahtjev 14. avgusta će se održati posebna sjednica Narodne skupštine RS na kojoj će biti razmatran Izvještaj Komisije o događajima u Srebrenici 1995. godine.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO